Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


16 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: «Aλλοιώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος και μέσα σε ελάχιστο χρόνο» – Όσα κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού …

Συγκλόνισαν οι γονείς των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης κατά τη χθεσινή εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την οποία οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αριστερά (The Left)/GUE NGL.


Δικαιοσύνη ζήτησαν οι συγγενείς των θυμάτων Alexandros Michailidis / SOOC

H εκδήλωση προκάλεσε αίσθηση και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με την αίθουσα να είναι κατάμεστη, ενώ παρευρέθηκαν και Ευρωβουλευτές από τις περισσότερες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Μαρία Καρυστιανού, καθήλωσε με την ομιλία της την αίθουσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ίδια έχασε την κόρη της στο δυστύχημα των Τεμπών, η οποία ήταν σχεδόν 20 ετών: «Στη χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή;», είπε απευθυνόμενη στο ακροατήριο και συνέχισε «Σε εμάς την κοστολόγησαν, όσο ένα εισιτήριο του τρένου».

Κατά την ομιλία της, άφησε σαφείς αιχμές για αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος λέγοντας: «Παραβιάζοντας όλα τα διεθνή πρωτόκολλα για αντίστοιχες καταστάσεις, παραγκώνισαν τους δικαστικούς λειτουργούς και προχώρησαν σε πλήρη αλλοίωση του χώρου. Έσκαψαν τα χώματα σε βάθος περίπου 1 μέτρου, τα απομάκρυναν και είναι άγνωστο πού τα έριξαν. Προχώρησαν σε επιχωμάτωση και ασφαλτόστρωση εκεί που πριν ήταν χωράφια» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 11:39).

Αυτά που συμβαίνουν στη σημερινή Ελλάδα κανένας δεν ήταν σε θέση να τα φανταστεί καν όταν οι Έλληνες πολίτες έδιναν πλειοψηφία – που ούτε και οι φανατικότεροι οπαδοί και επιτελείς της ΝΔ μπορούσαν να φανταστούν ως αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του Μάιου 2023. 


Και δε πρόκειται για απόψεις, σχόλια ή απόψεις ανθρώπων που είναι ιδιοτελείς, προσδοκούν οφέλη ή είναι φερέφωνα σκοπιμοτήτων, ομάδων πίεσης ίσως, ίσως και  κομματικών εγκάθετων. 


Αυτά που περιλαμβάνει το άρθρο ελέγχθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, από γονείς νέων ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Πέρασαν στην αιωνιότητα εν ριπή οφθαλμού 53 νέοι κυρίως άνθρωποι, γιατί ήθελαν να κάνουν χρήση του μέσου, που ο παράλογος υπουργός Υποδομών κ. Κ. Καραμανλής κατακεραύνωνε μερικές ημέρες πριν το δυστύχημα Βουλευτές άλλων κομμάτων. Βουλευτές που τόλμησαν να παρουσιάσουν έγγραφα και στοιχεία εργαζομένων στους σιδηροδρόμους που αποδείκνυαν ότι το δίκτυο είναι ευάλωτο σε μεγάλές καταστροφές και ολοκαύτωμα, εξαιτίας της συμπεριφοράς, της απερισκεψίας, των διαπλεκόμενων συμφερόντων, της διασπάθισης τεραστίων ποσών ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων σε όλη τη γκάμα της ιεραρχίας των αρμοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου