Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ακατανόητη επιμονή στους όρους brain drain και brain gain …

Οι μεν κλαίνε και οδύρονται, οι δε μεγαλοφρονούν με άγνοια του τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
 
Οι νέοι φεύγουν γιατί αναζητούν καλλίτερες συνθήκες εργασίας, καθαρούς κανόνες εργασίας, αξιοκρατία και πολύ υψηλού επιπέδου υποδομές που εξασφαλίζουν σε όσους το επιθυμούν και έχουν τις ικανότητες να ανθίσουν και να αποδείξουν την αξία τους.
 
Πολλοί λίγοι επιστρέφουν στη χώρα του χάους, της μη εφαρμογής των Νόμων, της διαπλοκής, των σκουριασμένων υποδομών, της οικογενειοκρατίας, της κομματίλας και της κλεπτοκρατίας (βρίσκουμε τον όρο που χρησιμοποιεί το ΚουΚουΕ, ελκυστικό) και άλλα πολλά παρόμοια.
 
Ένα από τα καλλίτερα πράγματα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα είναι η εύκολη και χωρίς περιορισμούς κινητικότητα των Ελλήνων, για τους λόγους που ο καθένας επιλέγει. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο σιδηρούν παραπέτασμα [ΣΣ: Η Ελλάς χαρακτηρίζεται από πολλούς και ευλόγως ως η τελευταία κομμουνιστική χώρα στον πλανήτη]. Αυτό επέτρεψε στους Έλληνες να σπουδάσουν στο εξωτερικό, να μεταναστεύουν, να αναζητούν καλλίτερες ευκαιρίες, να μαθαίνουν περισσότερα, να βλέπουν πως ζουν και πως λειτουργούν οι προηγμένες ή έστω οι άλλες χώρες και πως αντιμετωπίζονται επιτυχώς τα καθημερινά προβλήματα. Αυτές οι πληροφορίες και οι γνώσεις, οι εικόνες, οι προσεγγίσεις και οι λύσεις που έχουν επιτύχει οι προηγμένες χώρες είναι και η μείζων αιτία του όποιου εκσυγχρονισμού της Ελλάδος και όχι οι πολιτικές του πολίτικού συστήματος.
 
Η Ελλάδα «εκσυγχρονίζεται» μίζερα και αναποτελεσματικά από το πολιτικό σύστημα καθυστερημένα, με χρονική υστέρηση ετών και κυρίως χάρις στις οδηγίες και τις δεσμευτικές αποφάσεις της ΕΕ από το 1981 και μετά. Το πολιτικό σύστημα ποτέ δε θέλησε και δε θέλει να εκσυγχρονίσει τη χώρα και τις δομές της, γιατί έτσι επιβιώνει και πλουτίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου