Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


9 Φεβρουαρίου 2024

Ο «οδικός χάρτης» για τα μη κρατικά πανεπιστήμια …

«Μεγάλα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται ήδη για συνεργασία με ελληνικά», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουάριου αναμένεται να είναι νόμος του κράτους το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια


Νόμος του κράτους μέχρι το τέλος Φεβρουάριου αναμένεται να είναι το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, οι αιτήσεις των φοιτητών θα αρχίσουν από το Σεπτέμβριο του 2025.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με γνωστά ξένα πανεπιστήμια από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 07/02/2024).


Εντοπίζουμε πολλές αντιφάσεις και ρυθμίσεις ακατάλληλες για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στο νομοσχέδιο παρεισφρέουν και άλλες χαριστικές ρυθμίσεις του κατεστημένου και περίεργες ρυθμίσεις για το παν. Θράκης και την ίδρυση νέων σχολών (ποιες μελέτες τις υπαγορεύουν;).

Λογικά ο αριθμός πανεπιστημίων πρέπει να συρρικνωθεί όπως και να απομακρυνθούν πολλές άλλες υφιστάμενες ρυθμίσεις, μη συμβατές με την ανεξαρτησία των.

Γενικά το νομοσχέδιο (αν δεν αλλάξει πάλι), δεν επεκταθεί και δε βάλουν το χεράκι τους και άλλα κρυπτοσυμφέροντα, θα το χαρακτηρίζαμε «Περιβόλι».

Διαπιστώνουμε καλές προθέσεις, αλλά και περίεργες προτάσεις/λύσεις που θα οδηγήσουν σε νέες ρυθμίσεις τάχιστα.

Υπάρχουν τόσα θέματα προς διευκρίνιση ή αναθεώρηση και δεν αξίζει να σχολιάσουμε περαιτέρω, τώρα. Καλλίτερα να περιμένουμε τη διαβούλευση, αν και αυτή θα γίνει ως συνήθως επί τροχάδην και με άγνωστη κατάληξη, μια και η κυβέρνηση δεν είναι γνωστή για την επιμέλειά της και τη προσήλωσή της σε αρχές και αντιστοιχία λόγων και έργων.

ΥΓ: Η ανάρτηση δημιουργήθηκε πριν τη δημόσια διάθεση του σχεδίου Νόμου στις 08/02/2024 και για πολύ σύντομη διαβούλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου