Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Έντονος προβληματισμός …

Διαβάσαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (EΛΛAΔA, Hμερομηνία δημοσίευσης: 04-08-13), τη συνέντευξη στον κ. Δημήτρη Ρηγόπουλο, του κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ, με τίτλο «Να επενδύουμε στην εκπαίδευση και σε παραγωγή πολιτισμού» και υπότιτλο «Προσπαθούμε να φέρουμε την τέχνη της όπερας πιο κοντά στον αστικό πολιτισμό».

Απλά και κατανοητά πράγματα. Παράδειγμα προς μίμηση.

Λόγω της ηλικίας του κ. Μιχαηλίδη και της επιτυχίας του στο έργο του, ίσως η άποψή μας ότι η θητεία των στελεχών σε υψηλές θέσεις στη δημόσια διοίκηση και στη δημόσια σφαίρα πρέπει  να είναι μοναδική - και ίσως 5-ετής – να μην είναι ορθή.

Ίσως θα πρέπει  να υπάρχει η δυνατότητα μιας δεύτερης θητείας, αλλά πέραν αυτού ουδέν. Και αύτη η παραχώρηση θα πρέπει  να είναι για εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνον με συμμετοχή των πολιτών στη λήψη της σχετικής απόφασης.

Η λογική λέει ότι η χώρα πρέπει να παράγει δεκάδες Μιχαηλίδηδες και να υπάρχει η ευχέρεια επιλογών. Αλίμονο στη χώρα που περιμένει να έχει  μια θεαματική επιτυχία ανά εικοσαετία, - τύπου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου - και 19 χρόνια μιζέριας, αποτυχιών, μετριοτήτων, νεποτισμού, γερασμένων και κουρασμένων απομάχων με ηχηρά ονόματα «ηγετών» και κολλημένων στη καρέκλα περιμένοντας το μοιραίο.

Ο κόσμος βράζει γύρω μας και εμείς επιλέγουμε ως ηγέτες Ξαρχάκους, Πλάκες, Παπουτσήδες, Κακλαμάνηδες (δεν μπορώ να τους μνημονεύσω όλους) και άλλους γίγαντες, για να μας οδηγήσουν πίσω.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου