Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πάρτι γιατρών με τα φάρμακα εις βάρος του ΕΟΠΥΥ …

Αποφασισμένος να δώσει τέλος στη διαφθορά στον χώρο της Υγείας δηλώνει στην «Κ» ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς, παρά την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που καταβάλλει η χώρα και τις θυσίες τις οποίες καλούνται να κάνουν οι πολίτες, ορισμένοι συνεχίζουν να απομυζούν το Δημόσιο.
«… Σε ποια χώρα γενικός γιατρός συνταγογραφεί 200 συνταγές την ημέρα, παθολόγος για 33 συνταγές «χρεώνει» τον ασφαλιστικό οργανισμό με 110.000 ευρώ, γιατρός συνταγογραφεί κατά 93% σκευάσματα μιας εταιρείας ή γράφει συνταγές που στη συντριπτική τους πλειονότητα εκτελούνται σε φαρμακείο συγγενικού του προσώπου και ασφαλισμένος φέρεται να λαμβάνει σε ένα μήνα 15 συνταγές με 785 κουτιά φαρμάκων και δαπάνη περίπου 8.500 ευρώ; Στην Ελλάδα της κρίσης! …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 21 Αυγούστου 2013).

Έχουμε πει και παλιότερα ότι διοίκηση με απειλές δεν γίνεται (βλέπετε π.χ.  http://simpleandclear.blogspot.gr/2011/10/blog-post_9298.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/11/blog-post_12.html και άλλα πολλά).

Οι υπουργοί πρέπει  να λένε τι έκαναν και ποίο το αποτέλεσμα και όχι τι συμβαίνει, και τι θα, και ίσως, και πρέπει,  και καλό είναι, και βλέπουμε, και στο μέλλον, και αργότερα, και όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, και όταν ξυπνήσουν οι κκ. εισαγγελείς, και όταν τελειώσει η κρίση, και όταν εγώ δεν θα είμαι υπουργός και άλλα τέτοια φαιδρά.

Έτσι για να εξηγούμαστε και να αξιολογούμε τον καθένα σύμφωνα με τα έργα τους και τις ημέρες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου