Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΔΕΗ: Επανέρχεται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη …

«… Περιορισμένης χρονικής διάρκειας ηλεκτροδότηση των καταναλωτών γίνεται στη Σαντορίνη, μέχρι να επανέλθει πλήρως η λειτουργία του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος, εκτίμησε ότι μέχρι το βράδυ η ηλεκτροδότηση στο νησί θα γίνεται κανονικά, ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε περιοδικά ρεύμα σε όλες τις περιοχές της Σαντορίνης.
Ο κ. Ζώρζος υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να διεκδικηθεί από τη ΔΕΗ μια επένδυση τέτοια ώστε να υπάρχουν εφεδρείες που θα αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά στο νησί…» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013).

Ατυχές γεγονός, αλλά ας αφήσει κατά μέρος τις κλάψες ο κ. Ζώρζος. Αποδεικνύεται όμως για πολλοστή φορά ο ωχαδερφισμός των αρμόδιων. Καμιά ετοιμότητα, καμία εναλλακτική λύση, καμιά άμεση κινητοποίηση. Και πάντοτε πιστοί στο έλα μωρέ αν συμβεί κάτι θα βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Ακριβώς όπως και με το Sea Diamond.

Επανερχόμαστε την πρότασή  μας της Τρίτης, 16 Οκτωβρίου 2012 (η πρότασή  μας είναι ουσιαστικά πολύ παλιότερη) για «Εισοδηματικά κριτήρια και στους δήμους …» για τη μεγάλη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις δαπάνες εκσυγχρονισμού και περαιτέρω ανάπτυξης των υποδομών των τουριστικών μεγαλοπροορισμών, που βουλιάζουν από επισκέπτες, ενώ κάτοικοι και επιχειρηματίες καρπούνται τεράστια ποσά, καταβάλλοντας όπως αποδεικνύεται και ελάχιστα σε φόρους και κλέβοντας τον εισπραττόμενο ΦΠΑ.

Αναμένουμε και πάλι όπως και στο παρελθόν να επικρατήσει η λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου