Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Να κατανοήσει ο καθένας το ρόλο του και τις υποχρεώσεις του …

Τη Κυριακή 25 Αυγούστους, στην παραλία της Χαμοληάς Μαρκοπούλου, ένας μάγκας με θηριώδες αγροτικό παραβίασε τα αναχώματα του παραλιακού δρόμου που έχουν τοποθετηθ΄πει γιθα την προστασία του παραλιακού μετώπου και έκανε μπάνιο και διακοπές δίπλα στο αγροτικό του στη κυριολεξία επί του κύματος.

Όταν αποφάσισε να αποχωρήσει γύρω στις 19:00 με το θράσος του υπερφίαλου νεοέλληνα, επιχείρησε να καβαλήσει και πάλι τα αναχώματα και να γυρίσει προφανώς σπίτι του.

Όμως παρά τις προσπάθειες δεν μπορούσε το θηριώδες αγροτικό να υπερπηδήσει αυτή το φορά το ανάχωμα. Έτσι πήρε φόρα και – ω του θαύματος - κόλλησε και δεν πήγαινε ούτε πίσω ούτε μπρος. Κατάσταση για γέλια και για κλάματα.                               

Όταν απόειδε ότι δεν γίνεται τίποτε φώναξε ενισχύσεις. Κινητοποίησε πεζοπόρα τμήματα, αλλά δεν έγινε τίποτε.  Ήρθε άλλο αγροτικό, έδεσε το καβαλημένο στο ανάχωμα αγροτικό να το τραβήξει, αλλά έσπαγε το σκοινί. Δοκίμασε δυο τρείς φορές, αλλά εις μάτην.

Τελικά κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει συνδρομή από το πυροσβεστικό όχημα που σταθμεύει στη Χερσόνησο της Χαμοληάς, εκεί κοντά δηλαδή. Δεν γνωρίζουμε πως έγιναν οι διαπραγματεύσεις, αλλά οι πυροσβέστες έκαναν το «χρέος» τους απέναντι στο δεινοπαθούντα συμπολίτη μας και τελικά απεγκλώβισαν το θηριώδες αγροτικό.

Έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις και ζητούμε από τα αρμόδια ανώτερα κλιμάκια να μας απαντήσουν στα εξής:
  1. Αν το πυροσβεστικό όχημα, λάμβανε σήμα έναρξης πυρκαγιάς τι θα έκανε το πλήρωμα
  2. Γιατί πρέπει οι πυροσβέστες να βοηθήσουν παράλογο πολίτη που γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του τους προφανείς περιορισμούς προστασίας του περιβάλλοντος και τη κοινή λογική;
  3. Ο πολίτης μπορούσε να καλέσει οδική βοήθεια και να μην ενοχλήσει κανένα
  4. Ποιές είναι οι εντολές προς τους πυροσβέστες σε επιφυλακή;
  5. Γιατί οι πυροσβέστες εμφανίζονται απόλυτα αδιάφοροι και σε άλλους πολίτες που παρανομούν και ανάβουν φωτιές στην ίδια περιοχή για ψησταριά, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια τους; Μπορεί ο καθένας να δει τα αποκαΐδια.
  6. Γιατί ενώ η έκταση είναι απόλυτα δασική δεν περιφρουρείται – δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ο δήμος, η δημοτική αστυνομία, η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, το δασαρχείο.
  7. Γιατί αφήνονται αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες να περιφέρονται στη Χερσόνησο, ενώ ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιά καραδοκεί μονίμως λόγω των ισχυρών ανέμων

Θα τους δούμε βέβαια όλους αυτούς τους αρμόδιους να κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις και ίσως να κλαίνε και να οδύρονται, όταν θα γίνει το κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου