Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Συνταγματική λιτότητα, με φιλελεύθερη ροπή …

Υπάρχει ένα ενιαίο γνώρισμα, ένα κοινό χαρακτηριστικό που να διατρέχει το Σύνταγμα και που, αλλάζοντάς το, να επιτυγχάνεται ένα πιο λειτουργικό κράτος; Και ποιο να είναι αυτό; Και όταν λέμε «καλύτερη λειτουργία» εννοούμε απλά την καλύτερη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στους πολίτες ή εννοούμε την επίτευξη πολλαπλών στόχων, όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις, ο εκσυγχρονισμός των θεσμών, η ανάπτυξη, η ασφάλεια και η δημιουργία εμπιστοσύνης;
Άντρο Δημοκρατίας ή άντρο συμφερόντων 

Η απάντηση ήρθε από μόνη της. Αν ήταν να άλλαζα κάτι στο Σύνταγμα με σκοπό να κάνω πιο λειτουργικό το κράτος, θα μείωνα την ποσότητα και το εύρος των ρυθμίσεων που περιέχει. Να το πω με απλά λόγια: Θα το απελευθέρωνα από τη φλυαρία για την οποία έχει κατηγορηθεί, από τις λεπτομερείς ρυθμίσεις που δεν έχουν θέση σε ένα συνταγματικό κείμενο, από τη χαλαρότητα –ακόμη και την πλαδαρότητα– που το διακρίνει σε ορισμένες διατάξεις. Δουλειά του Συντάγματος είναι να θεσπίζει αρχές, να θέτει όρια και κατευθύνσεις … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , 18.02.2019 : 15:30).

Εξαιρετικό το άρθρο του κ. Πικραμμένου και σημαντικότατο το περιεχόμενό του.

Περιγράφει αλήθειες που όλοι οι νομοταγείς πολίτες αντιλαμβάνονται, επιδιώκουν και επιθυμούν. Ωστόσο κανείς δεν τους ακούει. Γιατί;

Οι δικαστικοί βρήκαν τη κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, οι πολιτικοί βρήκαν την ησυχία τους και το αδιατάρακτο πλουτισμό τους, οι συνδικαλιστές ξέχασαν την αβεβαιότητα και τις σκοτούρες των Νόμων, ομάδες, ομαδάρες, ομαδίτσες και παρέες συμφερόντων εξασφαλίζουν τη καλοπέρασή τους, τη μεγάλη σύνταξη και την ανεμελιά τους . Ακόμα και οι υπάλληλοι της Βουλής και οι παρατρεχάμενοι βουλευτών και υπουργών (που κανείς δε ξέρει ποιοι είναι και τι έργο προσφέρουν) ευδοκιμούν, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία βρέξει χιονίσει, με σιγουριά και απολαβές βασιλικές.

Αυτό που υπάρχει σήμερα δεν είναι σύνταγμα αρχών, οραμάτων και α κατευθύνσεων για το μέλλον και την ευημερία των πολιτών. Είναι κατασκεύασμα διαπλοκής, συμφερόντων, αναξιοκρατίας και θεσμοθετημένης ανισότητας των πολιτών απέναντι στους Νόμους και στην εξουσία.

Δε χρειάζεται αναθεωρήσεις και διορθώσεις. Χρειάζεται εκ βάθρων αναδιατύπωση και ευρεία αποδοχή. … Ας αφήσουμε τους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες να το συντάξουν. Ίσως το σχέδιο που δημοσίευσε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (βλέπετε http://s.kathimerini.gr/resources/toolip/doc/2016/06/08/syntagma_20160605.pdf ) να είναι ένα καλό προς συζήτηση σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου