Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Διαμαρτυρία για τον ψηφιακό φάκελο υγείας …

Σε συμβολική κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα οι εργαζόμενοί του, που διαμαρτύρονται για συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του οργανισμού και άρα αποδυνάμωσή του.

Η καλή κυρία πηγαίνει να φέρει το φάκελο του πολίτη …

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ αντιδρά στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή σχετικά με τη μεταφορά των περισσότερων ψηφιακών αρμοδιοτήτων και κυρίως των ψηφιακών αρχείων των ασθενών από τον ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Υγείας και από εκεί στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α.Ε.), η οποία θα διαχειρίζεται πλήρως τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27 Φεβρουαρίου 2019).

Προφανώς όλοι μαλώνουν για το έλεγχο, τη διαχείριση, τα προνόμια, την εξουσία, την ισχύ, τη διαπραγματευτική στρατηγική που αποφέρει οφέλη.

Φυσικά κανένας δε θέλει να μιλήσει για τα δικαιώματα των ασθενών και κανένας δε θέλει να τους ρωτήσει για τις απόψεις τους και να τις λάβει υπόψη του, τις τυχόν επιφυλάξεις τους και να τους πληροφορήσει για τα υπέρ και ίσως και τα κατά του ΗΦΥ.

Ξεχνούν βέβαια ή παραβλέπουν εσκεμμένως ότι ιδιοκτήτης των πληροφοριών του ΗΦΥ είναι ασθενή ή γενικότερα ο πολίτης και αυτός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Αν θέλετε να δείτε πόσο παλιό είναι το θέμα, τι προτείναμε και πως πρέπει να διαχειριστεί κανείς τους ΗΦΥ διαβάστε το https://simpleandclear.blogspot.com/2007/08/blog-post_1480.html και άλλες αναρτήσεις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου