Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Το τείχος κάτω από την Ακρόπολη …

Ενα σύγχρονο τείχος υψώνεται στη βάση της Ακρόπολης, απειλώντας να «εξαφανίσει» τη θέα της. Οι υψηλοί συντελεστές δόμησης που ισχύουν για την περιοχή του Μακρυγιάννη επιτρέπουν την ανέγερση δεκαώροφων κτιρίων. Οι κάτοικοι αντιδρούν και έχουν συγκεντρώσει 4.100 υπογραφές διαμαρτυρίας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στη σύσταση επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα επανεξετάσει τους όρους δόμησης της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλει τον Ιερό Βράχο. 

Περισσότερες από 4.100 υπογραφές πολιτών μέσα σε τρεις ημέρες έχει συγκεντρώσει η διαδικτυακή διαμαρτυρία ενάντια στην ανέγερση δεκαώροφων κτιρίων στη σκιά της Ακρόπολης. 

Οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά των οικοδομικών αδειών, ενώ η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) προσπαθεί να κινήσει το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 15:22, 20 Φεβρουαρίου 2019).

Ουαί ημίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Μήπως άραγε έβαλε και εδώ η περίφημη Airbnb το δάκτυλό της;

Τίνος τη θέα θα εξαφανίσουν τα νέα πολυώροφα κτήρια; Λογικά των ρετιρέ των υφιστάμενων 7- ορόφων κτηρίων της περιοχής. Όλοι οι άλλοι που βρίσκονται στο επίπεδο του δρόμου ή στους πρώτους ορόφους των κτηρίων δε βλέπουν την Ακρόπολη.

Και για να μην παρεξηγηθούμε και εμείς είμαστε εναντίον της μουλωχτής δημιουργίας πλουσίων με διοικητικές πράξεις - με μια υπογραφή συνήθως νύχτα -  παραλήψεις ή αστοχίες γιατί κανείς δεν ξέρει τη δουλειά του και κινείται επιπόλαια χωρίς συνέπιες. Εκτός βέβαια από τη διαπλοκή και την ενσυνείδητη επιχείρηση προώθησης ιδιοτελών και συμφερόντων των φιλικώς προσκείμενων.

Συμφέροντα εναντίον συμφερόντων. Και στη μέση οι νομοταγείς πολίτες να βλέπουν το γαϊτανάκι των διαπλεκομένων να ερίζουν για τα προνόμιά και τον πλουτισμό τους.

ΥΓ: Υπάρχουν και άλλα σημαντικά προβλήματα στην περιοχή – βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2009/08/blog-post_2109.html αλλά κανείς δεν ασχολείται με αυτά. Ούτε οι εξαιρετικά ευαίσθητοι κάτοικοι της περιοχής. Ενώ το θέμα της θέας της Ακροπόλεως από το Μουσείο θάφτηκε στην Ελληνική διαπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου