Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


23 Φεβρουαρίου 2019

Είκοσι χρόνια Συνήγορος του Πολίτη …

Στα 20 χρόνια λειτουργίας του, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη. Μόνο οι αυτοτελείς αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Αρχή έχουν ξεπεράσει τις 250.000. Πολλές, δε, από αυτές δεν αφορούν σε μεμονωμένα, ατομικά προβλήματα, αλλά σε ζητήματα που ενδιαφέρουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού, σε οικονομικές δραστηριότητες.

                                                       

Ειδικά στα τελευταία χρόνια, που τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο συμπιέστηκαν σημαντικά, η Αρχή πέτυχε τον επανυπολογισμό κρατήσεων, φόρων και τελών, την επιστροφή παρακρατηθέντων ή κατασχεθέντων ποσών, την άρση διακρίσεων λόγω καταγωγής, πεποιθήσεων, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού. Ανέδειξε δομικά προβλήματα στον … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 18.02.2019 : 20:03).


Δε καταλάβαμε γιατί το έγραψε αυτό το άρθρο το κ. Ποττάκης.

Θα είχε έννοια αν μας απαριθμούσε τις μεταβολές που έκανε η διοίκηση προκειμένου να μην επαναληφθεί η ανάγκη των πολιτών να προστρέξουν στις υπηρεσίες του Συνηγόρου του Πολίτη. Αυτές όμως δεν τις μάθαμε. Μάλλον ούτε και θα μάθουμε ποτέ πως εξασφαλίζεται η συνεργασία και πως επιτυγχάνονται οι λογικές διορθώσεις στη λειτουργία της διοίκησης.

Μας βασανίζουν όμως μερικά απλά και κατανοητά ερωτήματα: Ποιος είναι ο μισθός του κ. συνηγόρου; Πόσους υπαλλήλους απασχολεί η υπηρεσία; Ποιες είναι οι απολαβές εκάστου μέλους της υπηρεσίας; Υπάρχουν άλλα προνόμια των υπαλλήλων; Πως αξιολογείται η απόδοσή τους και η αποτελεσματικότητά τους; Πως επιλέγονται;

Και το πλέον σημαντικό: Γιατί υπάρχει αυτή η υπηρεσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου