Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ανθρώπινα δράματα και λύσεις ανάγκης …

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανθρώπους που φροντίζουν ηλικιωμένα και άλλα άτομα με προβλήματα υγείας στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι χρόνιο και λύσεις που μπορεί να προσφέρουν οι δομές του κράτους και η κοινωνία δεν υπάρχον.

Όταν υπάρχει ανάγκη και δεν προσφέρονται λύσεις ανθεί η παραοικονομία και η επίλυση των προβλημάτων με όποια μέσα είναι διαθέσιμα και όποιον τρόπο μπορεί να επινοήσει εκείνος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Η παροχή υπηρεσιών για τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη καλύπτουν σήμερα στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και άνθρωποι που βρέθηκαν στην Ελλάδα κατά άγνωστο στους πολίτες τρόπο, αλλά πρέπει να επιβιώσουν μέσα στο εχθρικό και παράλογο Ελληνικό σύστημα, που κλείνει τα μάτια και προσποιείται ότι δεν υφίσταται πρόβλημα.

Σήμερα εν έτει 2017 η προσφορά υπηρεσιών προέρχεται κυρίως από άτομα Γεωργιανής εθνικότητας και υπηκοότητας που βρίσκονται την Ελλάδα χωρίς χαρτιά και νομιμοποίηση, για πολλά χρόνια.

Θα ήταν λοιπόν προς το συμφέρον όλων, με αίτηση του Έλληνα που έχει το πρόβλημα να δίδονται προσωρινές άδεις παραμονής και εργασίας σε άτομα που βρίσκονται  στην Ελλάδα. Θα πληρώνονται με τις διαδικασίες του Εργοσήμου και μετά 1 ή 2 χρόνια καλής συμπεριφοράς και αντικειμενικών κριτηρίων, να μπαίνουν σε μια διαδικασία απόκτηση μακροχρόνιας άδειας εργασίας ή και μόνιμης παραμονής και εφόσον το επιθυμούν και υπάρχουν συστατικές επιστολές των εργοδοτών.

Θα σταματήσει έτσι η υφιστάμενη παρανομία και η δυστυχία των ανθρώπων που εργάζονται «παράνομα» αλλά και προσφέρουν και στέλνουν με παράνομο τρόπο χρήματα εκτός Ελλάδος. Και αυτό θα είναι αξιοπρεπές και λογικό για όλους.

Τα πολλά λόγια είναι  φτώχεια. Ελπίζουμε οι αρχές να δουν με κατανόηση το πρόβλημα και να διαμορφώσουν τις κατάλληλες διαδικασίες προς όφελος όλων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου