Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τζέφρι Σακς Ποντάρετε σε καινοτομία και ενέργεια …

Τζέφρι Σακς: Η επιδίωξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας να εξαλειφθεί η φτώχεια τώρα συνοδεύεται από μεγαλύτερη έμφαση στην καινοτομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τις καλές θέσεις εργασίας και την περιβαλλοντική αειφορία.

«Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει μια οικονομία που είναι ευημερούσα, δίκαιη και αειφόρος. Πρόκειται για το ιδανικό πλαίσιο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας». Με αυτή τη φράση εξηγεί ο Τζέφρι Σακς, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τη σημασία της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDSN Greece), του 22ου εθνικού ή περιφερειακού δικτύου που εντάσσεται στο Παγκόσμιο Δίκτυο του ΟΗΕ (UNSDSN). Ο κ. Σακς είναι ο διευθυντής του παγκόσμιου δικτύου, που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, με την υιοθέτηση της Ατζέντας 2030 και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Η ληξιαρχική πράξη γέννησης του ελληνικού δικτύου θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, σε συνέδριο στο οποίο βασικός εισηγητής θα είναι ο Αμερικανός ακαδημαϊκός … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, 3 Σεπτεμβρίου 2017).

Ο καθ. Σάκς δίνει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και απόψεις στη συνέντευξή του , που λογικά θα πρέπει να τύχουν της προσοχής μας.
Μας απογοήτευσε το γεγονός ότι ο κ. καθ ήταν σύμβουλος του Γεωργίου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, αλλά και του τυχάρπαστου Γιάννη Βαρουφάκη που υποδύθηκε τον υπουργό Οικονομικών και παραλίγο να πυρπολήσει την Ελλάδα και να εξοντώσει τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου