Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μαθήματα ορθολογισμού, ορθής διακυβέρνησης και νομιμοφροσύνης …  

Ζάκυνθος: Οι πυρκαγιές παγώνουν επενδύσεις από το Κατάρ

  Η Ζάκυνθος κάθε καλοκαίρι καίγεται … Imerazante 
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η εταιρεία «PIMANA S.A.», θυγατρική της Al Rayyan, κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κατάρ.

Όπως αναφέρεται στην αναφορά, «οι πυρκαγιές παγώνουν κάθε προσπάθεια επένδυσης αφού οι εκτάσεις που έχουν αγοραστεί ή θα κηρυχθούν (ένα τμήμα τους) αναδασωτέες, ή θα κηρυχθούν αναδασωτέα μεγάλα τμήματα που περικλείουν τις εκτάσεις ιδιοκτησίας της εταιρείας, η οποία είναι θυγατρική του Ομίλου Al Rayyan, που ανήκει 100% στο κράτος του Κατάρ και έχει αγοράσει από το έτος 2014 έκταση 14.250 στρεμμάτων στα βορειοδυτικά του νησιού, με σκοπό την τουριστική αξιοποίησή της».

​Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της εταιρείας Ειρήνη Μιχαλοπούλου και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τονίζεται ότι «πέραν της οδυνηρής καταστροφής του δασικού πλούτου της Ζακύνθου, συγχρόνως ματαιώνεται σε μεγάλο βαθμό η νομική δυνατότητα της εταιρείας να προχωρήσει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, με δυσμενείς συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού και εν γένει της ελληνικής επενδυτικής δραστηριότητας». Επισημαίνεται ακόμη ότι «η εταιρεία είναι διατεθειμένη να συνδράμει στις έρευνες της Δικαιοσύνης και των διωκτικών Αρχών, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να εντοπισθούν, συλληφθούν και τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων αυτών». (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:11:34, Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 10:42).

Εμείς τι να πούμε.

Αν υπάρχει σοβαρό κράτος θα πρέπει να ντρέπεται και πάση θυσία να αποκαλύψει τους συστηματικούς εμπρηστές και τους διαπλεκόμενους αλήτες της θρυλικής αυτόνομης νήσου της Ζακύνθου. Εκεί που ο νόμος είναι  ανύπαρκτος και έχει βάλει κοινώς την ουρά κάτω από τα σκέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου