Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Το ερευνητικό οικοσύστημα στην άγονη Ελληνική Γη …

Διαβάσαμε τη συνέντευξη του καθηγητή του ΜΙΤ κ. Κώστα Δασκαλάκη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 27ης Ιανουαρίου 2019.

Απλά και κατανοητά πράγματα, Μας έκανε εντύπωση το μέρος που δόθηκε η συνέντευξη. Άρχοντας. Και μακάρι το όνειρό του – για το ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης - να γίνει πραγματικότητα και να είναι επιτυχές.

Με αφορμή τη συνέντευξη θέλουμε να επισημάνουμε και πάλι :

Η πρόταση Δασκαλάκη είναι στην ίδια λογική με τη δική μας για τη δημιουργία Μεταπτυχιακής Ιατρικής Σχολή, εντός του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών και μετατροπή των κτηρίων του νοσοκομείου Λαϊκό σε ερευνητικά εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής- βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2017/05/blog-post_11.html και άλλες σχετικές αναρτήσεις, στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά. Βέβαια εμείς δεν είμαστε του αναστήματος Δασκαλάκη, αλλά οι λύσεις είναι προφανείς.

Στην ανάρτηση της 27ης Ιουλίου του 2015, επιχειρηματολογήσαμε υπέρ των ανωνύμων μη αστέρων του ερευνητικού κόσμου και ασφαλώς υποδεέστερων από απόψεως ευφυίαις ερευνητών που αγωνίζονται για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα να προσφέρουν σημαντικό έργο, αλλά δεν αναδεικνύονται σε αστέρες  - βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2015/07/blog-post_76.html . Οι επιστήμονες αυτοί είναι εργάτες με σημαντική συνεισφορά στο γίγνεσθαι των επιστημονικών εξελίξεων, αλλά το έργο τους δεν αναγνωρίζεται από κανένα – το ανάλογο του ανωνύμου πληρώματος, διάσημου καπετάνιου εμβληματικού σκάφους,. Τουλάχιστον για κάποια περίοδο της ζωής στους αμείβονται ικανοποιητικά και έχουν μια ενδιαφέρουσα ζωή και συνεισφορά.

Ελπίζουμε να .γίνεται συχνότερη αναφορά στο μέλλον από όλους τους πρωταγωνιστές της Ε&Τ και να αναγνωρίζεται η συνεισφορά των αφανών της έρευνας..

Τέλος με τη ευκαιρία θέλουμε και πάλι να αναφερθούμε στην ιστορική κατά τη γνώμη μας ίδρυση με το ΠΔ 432 του 1981 των Ειδικών Λογαριασμών Διαχειρίσεως Κονδυλίων Ερεύνης. Χωρίς το πλαίσιο αυτό θα ήταν αδύνατη οποιαδήποτε εξέλιξη στην Ε&Τ στην Ελλάδα – βλέπετε και https://simpleandclear.blogspot.com/2013/07/blog-post_657.html . Ελπίζουμε κάποτε να αναγνωριστεί από τους επιστημονικούς ταγούς της Ελλάδος και όλους όσους κρατούν στα χέρια τους από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, την υπανάπτυξη της Ελλάδος στον τομέα των νεών γνώσεων και της καινοτομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου