Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία …

Τα «κίτρινα» γιλέκα είναι η πιο πρόσφατη εκδήλωση του λαϊκού θυµού που εξαπλώνεται στη δυτική Ευρώπη, καθώς το βιοτικό επίπεδο στο οποίο είχε συνηθίσει η µεσαία τάξη κλονίζεται. (AP Photo/Thibault Camus)
Τα «κίτρινα γιλέκα» οδήγησαν πολλούς να σκεφτούν ότι οι Γάλλοι αντιδρούν πολύ περισσότερο δυναμικά από τους Έλληνες. Κατέβηκαν στους δρόμους για μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης, όταν οι Έλληνες ανέχονται βαθιές μειώσεις των αποδοχών τους και συνεχή αύξηση της φορολογίας. Η άποψη αυτή αγνοεί τον ετεροχρονισμό ανάμεσα στη δυτικοευρωπαϊκή και την ελληνική κοινωνία.

Η Γαλλία αντιδρά σήμερα όπως η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2008, η «γενιά των 700 ευρώ» έκαψε την Αθήνα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09:42, 26 Ιανουαρίου 2019).


Είναι πολύ πιθανόν ο κ. Πρεβελάκης να έχετε δίκιο. Ο χρόνος θα δείξει.

Αλλά ασφαλώς θα έχετε και εσείς κατανοήσει ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν διαψεύσει όλα τα μοντέλα και όλες τις επιστημονικές θεωρίες που έχουν κατά καιρούς προταθεί και ίσως αποδειχθεί ως ορθές σε  άλλες χρονικές περιόδους, σε άλλες καταστάσεις, αλλά σίγουρα σε άλλες κοινωνίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου