Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

«Να εστιάσουμε επιτέλους στη μεγάλη εικόνα» …

Εκ προοιμίου δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με τις επισημάνσεις του κ. Σέμπου και τις προβάλουμε ως ρεαλιστικές και ουσιαστικές.

Ο κ. Σωτ. Σέρμπος, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εκτιμά θετικά τη συμφωνία των Πρεσπών. 

… «Η απουσία όχι μόνο συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αλλά ούτε καν ουσιαστικής συζήτησης αποτελεί μία από τις διαχρονικές παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε την πεπατημένη με τους χειρισμούς της στο εσωτερικό να προτάσσουν το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος. Η αντιπολίτευση την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα καβαλώντας το κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας. Λίγα χρόνια νωρίτερα, ένα αντίστοιχο κύμα ξέβρασε τον αντιμνημονιακό Αλέξη Τσίπρα πάνω στην πρωθυπουργική σανίδα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, το πολιτικό κόστος δεν επέτρεψε στα ελληνικά κόμματα να ενημερώσουν την κοινή γνώμη υπεύθυνα, να διαχωρίσουν τα θέματα και να θέσουν τις πραγματικές και όχι φαντασιακές τους διαστάσεις. Με λαμπρές εξαιρέσεις, τα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο Μακεδονικό συμπεριφέρθηκαν ανώριμα, με γνώμονα την υπηρέτηση προσωπικής και όχι εθνικής ατζέντας. Τραυμάτισαν το κύρος της χώρας διεθνώς και υπονόμευσαν τη διαπραγματευτική της θέση» λέει με εμφανή απογοήτευση, καταλήγοντας «η γεωπολιτική μιας προσφέρει μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία. Με την Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε κράτος πρώτης-γραμμής για τη Δύση. Τέτοιες ευκαιρίες τις αγκαλιάζεις δεν τις κλωτσάς». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19 Ιανουαρίου 2019).

Δυστυχώς ο θαυμάσιος πρωθυπουργός της Ελλάδος, αν και δήλωσε για πρώτη φορά ύστερα από 4 χρόνια διακυβέρνησης στη Βουλή των Ελλήνων το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων πολιτεύεται εξ αρχής με διχαστικό, προκλητικό και απαξιωτικό λόγο για όλους τους άλλους εκτός των κολλητών του και όσων συμφώνησαν να συγκυβερνήσουν μαζί του. Άλλωστε του ήταν απαραίτητοι για να στρογγυλοκαθίσει στη καρέκλα της εξουσίας.

Τώρα η χώρα πορεύεται διχασμένη και σε μια διλημματική και επικίνδυνη κατάσταση.

Καλά ξεμπερδέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου