Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Να αποφασίσουμε και εμείς πως διαμορφώνεται το μέλλον …

Μας απεστάλη πριν μερικές ημέρες το κείμενο που περιγράφει τις νέες κατευθύνσεις και το περιεχόμενο του μακρόπνοου σχεδιασμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δηλαδή το The NHS Long Term Plan.

Το κείμενο αποτελεί το αποτέλεσμα μακρών επιπόνων και δημοκρατικών διεργασιών όπως  επιβάλλει ο πολιτισμός της χώρας και η μακρά παράδοση εκτεταμένων διαβουλεύσεων, συμμετοχής, σεβασμού στις απόψεις όλων των εμπλεκομένων, περιλαμβανομένων των πολιτών, εκείνων δηλαδή προς τους οποίους απευθύνονται και οι νέες υπηρεσίες.

Ανυπέρβλητο χάσμα μεταξύ αυτών που πιστεύουν και υλοποιούν οι προηγμένες κοινωνίες και τα «αποφασίζομε και διτάσσομεν» του εδώ πελατειακού, διαπλεκόμενου και αναποτελεσματικού συστήματος, Αυτού που δεν λογοδοτεί ποτέ, δεν αξιολογείται, δεν ελέγχεται και δε δίνει δεκάρα για το αποτέλεσμα. Ακόμα και αν αφορά την υγεία των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι κανένας πανεπιστημιακός, ιατρός, γραφειοκράτης, σύμβουλος, παράγων, πολιτικός αρμόδιος για τα θέματα Υγείας, Πρόνοιας, οικονομολόγος που ασχολείται με τα οικονομικά τη υγείας δεν το διάβασε ούτε θα το διαβάσει. Ακόμα και αν το παραλάβει και του ρίξει μια ματιά δεν θα προσπαθήσει να αντιγράψει τις καλές πρακτικές και να επιχειρηματολογήσει στο περιβάλλον του για την αποδοχή των διεργασιών του τύπου αυτού, στην ελληνική πραγματικότητα.

Διατυπώνουμε την παραπάνω σκληρή κριτική γιατί όλες μας οι προσπάθειες εισαγωγής καινοτόμων (για την εποχή τους τουλάχιστον) προτάσεων δεν έτυχαν καμίας προσοχής και ακόμα και τώρα οι ταγοί του συστήματος αρνούνται και να δεχτούν να συζητήσουν τα θέματα που τους προτέινονται. Έχουν όλοι βολευτεί με τις πρακτικές του αθέμιτου πλουτισμού, της επιβολής της «αυθεντίας» τους και το συμβιβασμό με το καθεστώς που τους εξασφαλίζει τεράστια και μαύρα εισοδήματα και δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτε. Απολύτως τίποτε.

Ένας περίπατος στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά ίσως πείσει και τους πλέον .δύσπιστους ή αντιδραστικούς, για τις καλές προτάσσεις που έχουμε προτείνει

Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε να υποστηρίζουμε τις προτάσεις μας με την ελπίδα ότι θα γίνει κάποτε κάτι ουσιαστικό και εγκαίρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου