Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Με το μυστρί στο χέρι για νέα εκπαιδευτικά ιδρύματα …


«Καλή αρχή» με ηχηρή παραίτηση

Μια ηχηρή, αλλά βελούδινη παραίτηση στιγματίζει το εγχείρημα της δημιουργίας του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. 

Παραμένουν οι απορίες για τη φιλοσοφία της συγχώνευσης ενός πανεπιστημίου, που το 2018 συμπλήρωσε δέκα χρόνια ζωής με σημαντικά αποτελέσματα, με τρία ΤΕΙ διαφορετικών ταχυτήτων και προοπτικών.

Ο εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακός στο City University του Λονδίνου Κώστας Γραμμένος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου από το ξεκίνημά του, υπέβαλε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου την παραίτησή του από τη θέση … (

Ακάθεκτος ο πολύς υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γιαβρόγλου, με το μυστρί στο χέρι προσπαθεί να κατασκευάσει το νέο χάρτη των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα του 2019. Σε λίγο θα ανωτατοποιήσει και τις στάνες, αρκεί να λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα τους ψηφίσουν οι οικονομικοί παράγοντες των χωριών στα οποία θα λειτουργήσουν τα ανώτατα ιδρύματα νέου τύπου – κάτι σαν Χάρβαρντ ένα πράγμα – που κατασκευάζει.

Ο καημένος κ. Γραμμένος δεν άντεξε την πολύ αριστεία που μυρίζει το εγχείρημα Γιαβρόγλου, υπό την υψηλή καθοδήγηση του οραματιστή πρωθυπουργού μας κ. Αλ Τσίπρας, και επέστρεψε οίκαδε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έστω και σε διαδικασία Brexit.

Ακούστηκε ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης. Κρίμα γιατί ο κ. Γιαβρόγλου είναι ένας καλύτερος υποψήφιος λόγω των επιδόσεων του στη διαμόρφωση ενός παγκοσμίου μοντέλου ανάπτυξης των πανεπιστημιακών σπουδών, με εγχώρια υλικά . Κρίμα την πατέντα.

ΥΓ1: Μήπως η διασημότης που απέκτησε το ΤΕΙ Σερρών με τις επιδόσεις του αξιαγάπητου εκλεκτού επιστήμονος καθ. με τις κοινωνικές επιδόσεις προς όφελος των φοιτητριών του βάρυνε στις επιλογές Γιαβρόλγου;  

ΥΓ2: Αλήθεια γιατί θάφτηκε η υπόθεση σεξουαλικών παρενοχλήσεων και η εξαργύρωση της συμπεριφοράς του κ. καθ. με προβιβάσιμους βαθμούς σε γραπτά φοιτητριών χωρίς γνώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου