Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Φυσική αποκατάσταση μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν …

Κάθε πολίτης που είχε την ατυχία να αναζητήσει κλίνη σε κέντρο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης είτε για τον εαυτό του είτε για συγγενή ή φίλο του γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι μάταιο το εγχείρημα στον δημόσιο τομέα.

Πισίνα για θεραπεία στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Σάμου, ένα από τα 31 δημόσια κέντρα τα οποία επί σειράν ετών έμειναν αναξιοποίητα.


Σε μία χώρα όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφονται τουλάχιστον 700 σοβαροί τραυματισμοί πολιτών από τροχαία ατυχήματα και πολλοί εκ των 35.000 ασθενών ετησίως που παθαίνουν εγκεφαλικά επεισόδια θα χρειαστούν για την αποκατάστασή τους ειδική φροντίδα, η έλλειψη σε δημόσιες δομές φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης είναι τραγική … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 10:33, 6 Ιανουαρίου 2019).

Εμείς που ανήκουμε στην κατηγορία αυτών που αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιησουμε τις υπηρεσίες και γνωρίζουμε πολύ καλά το εστί βερίκοκο.

Επισημαίνουμε τις απλησίαστες για τους περισσότερους δαπάνες που συνεπάγεται η χρήση τέτοιων υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα, την απουσία ελέγχων, τη μηδενική αξιολόγηση υπηρεσιών και θεραπειών, την απουσία ελέγχων των ικανοτήτων των επαγγελματιών του χώρου, την παντελή απουσία επικοινωνίας των μονάδων αυτών με τις υπηρεσίες που καταβάλλουν μέρος των δαπανών (ΕΟΠΥΥ, άλλα Ταμεία). Αλλά ακόμα και το γεγονός ότι το δίκτυο των ιδιωτικών και δημοσίων μονάδων του τύπου αυτού υπολείπεται των αναγκών.

Οι αρμόδιοι ασφαλώς γνωρίζουν τα προβλήματα, αλλά περιμένουν να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, με την έκρηξη των πολιτών και των ασθενών πριν προβούν στην επίλυσή τους. Και τότε βέβαια κατά πάγια πρακτική θα το παρουσιάσουν ως επίτευγμα και προσφορά. Μας χωρίζει χάος στον τομέα αυτό (χωρίς να είναι ο μόνος) με τα συστήματα Υγείας των  άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου