Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Ψάχνουν στο Ιντερνετ να βρουν την υγειά τους …

Σχεδόν ένας στους δύο χρησιμοποιεί το Ιντερνετ για να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με προβλήματα υγείας που τον απασχολούν, για υπηρεσίες υγείας ή να αντλήσει συμβουλές για υγιεινή συμπεριφορά.
   
Σε έναν άτυπο σύμβουλο Υγείας εξελίσσεται για ολοένα και περισσότερους Ελληνες το Διαδίκτυο.

Μάλιστα, το ποσοστό των Ελλήνων που αντλούν e-πληροφορίες υγείας, έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε μία δεκαετία, από 10% το 2008 σε 47% το 2017. Τους ρυθμούς αυτούς ωστόσο δεν ακολουθεί η e-εξυπηρέτηση του συστήματος υγείας στη χώρα μας για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 30.12.2018 : 19:41).

Καινούργιο; Κάθε άλλο. Γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.

Από το 2006 το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της Πύλης Πανάκεια, για την πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα Υγείας.

Η Πύλη βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά δεν ανανεώνεται εδώ και χρόνια. Μπορείτε να την επισκεφτείτε στο http://panacea.med.uoa.gr/ . Μέχρι σήμερα έχει δεχτεί 14665162 επισκέψεις.

Από την εποχή εκείνη προσπαθούμε να πείσουμε τους εκάστοτε κοσμήτορες της Σχολής Επιστημών Υγείας και τους προέδρους της Ιατρικής Σχολής Αθηνών να ενεργοποιηθεί η Πύλη ως επίσημη προσφορά της Ιατρικής Σχολής, αλλά κανείς δε δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον. Το ίδιο και οι πρυτάνεις του ΕΚΠΑ (ο σημερινός μάλιστα προέρχεται από την Ιατρική Σχολή) και το ένδοξο υπουργείο Υγείας.

Σημειώστε ότι προτείναμε μάλιστα στους ηγέτες να χρηματοδοτήσουμε εμείς μέχρις ενός σημείου τη κατασκευή της Πύλης. Η συντήρησή της βέβαια πρέπει να ανατεθεί στα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου Αθηνών, ή ακόμα καλύτερα σε κοινοπραξία των 7 Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος. Δείτε την ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.com/2016/03/blog-post_9.html και άλλες σχετικές στο Ημερολόγιο Απλά και  Κατανοητά..

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, αν και ο πολυχρόνιος αγώνας μας διαγράφεται μάταιος «εναντίον» ανθρώπων που θέλουν να λέγονται ηγέτες, αρμόδιοι και επιθυμούν να χαρακτηρίζονται ως προοδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου