Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


4 Ιανουαρίου 2019

Μία άλλη στρατηγική για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης …

Την 18η Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη ανακοίνωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος απόφοιτος του και τέως δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έκανε δωρεά ύψους περίπου 2 δισ. δολαρίων για υποτροφίες, ώστε να μπορούν να σπουδάσουν σ’ αυτό το πανεπιστήμιο όσοι διαθέτουν τα προσόντα αλλά όχι τα δίδακτρα. 

Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ... 

Οπως όλα τα καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, το Τζονς Χόπκινς είναι κοινωφελές ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου. Αν και με κληροδότημα ύψους 3,8 δισ. δολαρίων υστερεί πολύ σε σχέση με το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Πρίνστον ή το Στάνφορντ, διαθέτει την καλύτερη ίσως ιατρική σχολή. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ οφείλουν την επιτυχία τους στην αυτονομία από κρατικές παρεμβάσεις, στον συνδυασμό διδάκτρων και μέτρων ουσιαστικής ενίσχυσης των προικισμένων αλλά οικονομικώς ασθενών φοιτητών, στα κραταιά κληροδοτήματα και στην παράπλευρη ύπαρξη κολεγίων που παρέχουν υψηλού επιπέδου προπτυχιακές σπουδές και επαγγελματική εκπαίδευση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 16:22, 31 Δεκεμβρίου 2018).

Έλληνες, γρηγορείτε. Μας κοροϊδεύουν όλοι και θέλουν να είμαστε μια άμορφη και αμόρφωτη μάζα οπισθοδρομικών ανθρώπων που άγονται και φέρονται από το προσωπικό τους συμφέρον και μόνον και αδιαφορούν για αξίες, αξιοκρατία, αποτελεσματικές δομές, λογική, εκσυγχρονισμό, ικανότητα αξιοποίησης νέων τάσεων και γνώσεων και κάθε τι άλλο εν ολίγοις που θα θέσει εκτός εξουσίας τους ανικάνους τους κατσαπλιάδες, τους αμόρφωτους τους κατάλληλους.

Διαβάστε με προσοχή το άρθρο του καθηγητή Χανιώτη. Απλό, κατανοητά και ελπιδοφόρο. Ήμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις χωρίς τις βαρύγδουπες απαιτήσεις της συνταγματικής αναθεώρησης που οι πλούσιοι καπιταλιστές κομμουνιστές που μας διαφεντεύουν θέλουν να ελέγχουν ώστε η χώρα να κυλιέται στη κόπρο του Αυγείου.

Αλλά μας εκπλήσσει η παρατεταμένη αδράνεια των πανεπιστημιακών και των ερευνητών που φαίνεται να είναι όλοι βολεμένοι με την κατάσταση και δε θέλουν να αλλάξει τίποτε. Να μη γίνει τίποτε από όσα γίνονται στις χώρες του ενάρετου κύκλου και στις κοινωνίες που εξελίσσονται και ευημερούν.

Μας έκανε επίσης εντύπωση η παράγραφος … Το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, με το οποίο ξεκίνησα το κείμενό μου, έγινε στις 22 Ιουνίου 2017 αποδέκτης χορηγίας 150 εκατ. δολαρίων από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δημιουργία Ινστιτούτου που θα εξετάζει μηχανισμούς για την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά

Η απόφαση αυτή συμβαδίζει με την πρότασή μας του 2007, που αναφέρουμε στην προμετωπίδα του Ημερολογίου αυτού, για την ανάγκη ενεργού συμμετοχής των πολιτών στις διεργασίες λήψεως αποφάσεων.

Ελπίζουμε να δούμε και άλλες προτάσεις και δραστηριότητες προς τη κατεύθυνση δημιουργίας μη κερδοσκοπικών ανωτάτων ιδρυμάτων, νέου τύπου και νέων προδιαγραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου