Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


21 Μαρτίου 2019

Ας τους ακούσουμε, ας προβληματιστούμε, ας απαιτήσουμε ευκαιρίες διάκρισης …


Προτείνουμε σε όλους και περισσότερο στους νέους (μάλλον αυτοί δε μας διαβάζουν!) να διαβάσουν τα τρία άρθρο που παρουσιάζονται παρακάτω.

Γρηγόρης Στεφανόπουλος Το πιο ισχυρό κίνητρο είναι αυτό της αριστείας 

  Ο επί 34 χρόνια καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Μεταβολικής Μηχανικής του ΜΙΤ, με 450 δημοσιεύσεις και 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κ. Γρηγόρης Στεφανόπουλος.


 «Χρειαζόμαστε “καθαριστικά” για δεδομένα των οποίων η ακεραιότητα έχει χαθεί», λέει ο Νιλ Σαγκς.

Σιμεόν Τζάνκοφ στην «K»: Χωρίς ευελιξία, η ελληνικήοικονομία θα μείνει καθηλωμένη

 «Η μελέτη των βιομηχανικών επαναστάσεων του παρελθόντος δείχνει ότι τείνουν αθροιστικά να δημιουργούν παρά να καταστρέφουν θέσεις εργασίας», λέει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Σιμεόν Τζάνκοφ.

Τρία άρθρα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ως παραδείγματα προσωπικοτήτων που διαπρέπουν και ως παραδείγματα προς μίμηση.

Πρόκειται για την αριστεία. Ακριβώς το αντίθετο, με αυτό που συμβαίνει σχεδόν παντού  στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορώ ποτέ να φθάσω στο επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο των ανδρών αυτών, κατανοώ όμως τα προβλήματα και είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω όσο μπορώ στο να κατανοήσουν οι νέοι τις εξελίξεις, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε και η Ελλάδα να πορευτεί το δρόμο της Αρετής (χωρίς μελοδραματισμούς) και των ενάρετων κύκλων.

Είμαι σίγουρος ότι γίνεται και ότι δεν υστερούμε σε τίποτε από τους άλλους έξυπνους λαούς του Πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου