Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Προειδοποίηση από Κομισιόν για την Κέρκυρα …

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί την τελευταία δεκαετία στην Κέρκυρα αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενδέχεται να οδηγήσει και πάλι τη χώρα στο εδώλιο του Ευρωδικαστηρίου. 

Μα είναι τόσο αξιολάτρευτα! Πώς να τα αποχωριστούμε …

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε χθες προειδοποιητική επιστολή, υποστηρίζοντας ότι η χώρα παραβιάζει την ενωσιακή νομοθεσία για τα απόβλητα. Από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι δρομολογούνται έξι έργα για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 08:42, 8 Μαρτίου 2019).

Βλέπω συχνά τους εμβληματικούς υπουργούς Σταθάκη και Φάμελο να απολαμβάνουν τη διαδρομή προτού φθάσουν στην καφετέρια στο κέντρο της Κέρκυραw, όπου αποτίθενται ευλαβικώς τα σκουπίδια των γειτόνων και να στρογγυλοκάθονται και να απολαμβάνουν τα φραπεδάκια τους. Συχνά επίσης βλέπω και τον πρωθυπουργό μας κ. Αλ. Τσίπρας να τους κάνει παρέα και να συνομολογεί ότι καμιά χώρα δε διαθέτει τους θησαυρούς των σκουπιδιών που παράγει, σέβεται και διατηρεί σύμπασα η Ελλάς.

Και μη νομίσετε ότι ονειρεύομαι. Η Κέρκυρα αποδεικνύει την αυθεντικότητα των πληροφοριών μου. Όπως και η φωτογαφία.

Αυτό τον πλούτο δεν τον εξαφανίζεις. Δεν τον πετάς Δεν το θάβεις. Δεν τον επεξεργάζεσαι. Τον αφήνεις εκεί που αποφασίζεις ώστε να αποτελεί τρανό παράδειγμα σεβασμού στην παράδοση, να προβάλει τη στρατηγική προστασίας του Περιβάλλοντος και να αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου