Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


22 Μαρτίου 2019

Τιμ Μπέρνερς - Λι: Διαδίκτυο, το όραμα που δημιούργησε πολλούς εφιάλτες …

Αυστηρές προειδοποιήσεις, αντί επαίνων, απηύθυνε αυτή την εβδομάδα ο εφευρέτης του Ιντερνετ, Τιμ Μπέρνερς-Λι,


Τον σχεδιασμό εναλλακτικής «αρχιτεκτονικής δεδομένων», που θα επιτρέπει σε κάθε χρήστη να γίνει κυρίαρχος των προσωπικών του ψηφιακών δεδομένων προτείνει ο δημιουργός του Ιντερνετ Τιμ Μπέρνερς-Λι. EPA / FABRICE COFFRINI

με αφορμή την 30ή επέτειο της πρότασής του για δημιουργία συστήματος διαχείρισης πληροφοριών, που έδωσε το έναυσμα για τη γέννηση των διαδικτυακών υπηρεσιών. Στην επιστολή του, όμως, ο σερ Τιμ εκφράζει τη λύπη του, καθώς το Ιντερνετ δεν έγινε ο μορφωτικός παράδεισος ισότητας τον οποίο είχε οραματιστεί … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ , 18.03.2019 : 23:20).

Ελπίζω να διαβάσουν πολλοί το άρθρο του πρωτοπόρου αυτού ανθρώπου. Ελπίζω επίσης να το κατανοήσουν.

Με αφορμή των παραγράφων του άρθρου

«Ο δημιουργός του Ιντερνετ διατηρεί ωστόσο την αισιοδοξία του και προτείνει τον σχεδιασμό εναλλακτικής «αρχιτεκτονικής δεδομένων», που θα τροποποιήσει ριζικά τη λειτουργία της ψηφιακής οικονομίας, επιτρέποντας σε κάθε χρήστη να γίνει κυρίαρχος των προσωπικών του ψηφιακών δεδομένων» και «Το σχέδιο Solid, που σχεδιάστηκε στο ΜΙΤ με τη συμμετοχή του σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι φιλοδοξεί να προσφέρει στους χρήστες του Ιντερνετ τον απόλυτο έλεγχο των ψηφιακών τους δεδομένων, τα οποία θα αποθηκεύονται σε προσωπικές «αποθήκες ηλεκτρονικών δεδομένων» (Pods)».

και το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας προωθεί (αν και αμφιβάλλουμε για τη σοβαρότητά του …) μέσω της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τη δημιουργία Ηλεκτρονικών Φακέλων Υγείας των πολιτών, θεωρούμε σκόπιμο το υπουργείο να επανεξετάσει τη στρατηγική του για τη δημιουργία των ΗΦΥ και τους τρόπους αποθήκευσης και διατήρησης, ανάκλησης, ανάγνωσης, συμπλήρωσης και αξιοποίησης για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Η πρότασή μας – βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.com/2008/04/7.html - για τη καταγραφή του ΗΦΥ σε φορητές συσκευές αποθήκευσης που θα φέρει ο πολίτης με δική του ευθύνη (όπως τις ταυτότητες) και θα τις προσκομίζει στους ιατρούς και τις μονάδες υγείας, πρέπει να μελετηθεί σοβαρά. Άλλωστε οι πολίτες πρέπει να καταστούν υπεύθυνοι της υγείας τους και όχι να επαναπαύονται σε κεντρικά συστήματα και φροντίδες μηχανισμών που μπορεί να αποδειχθούν και ευάλωτα και ίσως αναξιόπιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου