Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Δρόμοι που «συγκρατούν» πλημμύρες στην Κοπεγχάγη …

Για πολλούς, η Κοπεγχάγη είναι η πόλη που ορίζει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν την επόμενη δεκαετία οι ευρωπαϊκές –και όχι μόνον– μεγαλουπόλεις. Το έχει πετύχει ήδη με το ποδήλατο, διαθέτοντας 379 χλμ. ποδηλατοδρόμων μόνο στα όρια του δήμου, δημιουργώντας τις πρώτες «εθνικές οδούς» για ποδήλατα και θέτοντας ολοένα και πιο φιλόδοξους στόχους. 

Κάτω από τον δρόμο, που ανακατασκευάστηκε με κλίση προς το εσωτερικό, προστέθηκαν μεγάλοι αγωγοί που οδηγούν το νερό στον βιολογικό καθαρισμό, ενώ αφαιρέθηκαν πεζοδρόμια και στη θέση τους, όπως και στην πλατεία, δημιουργήθηκε μια νέα τυπολογία πρασίνου, που λειτουργεί αντιπλημμυρικά.

Τώρα η τεχνογνωσία της πόλης επεκτείνεται και στις αναπλάσεις, που μετατρέπουν κομβικά στοιχεία του αστικού τοπίου όπως δρόμους, πλατείες και προαύλιους χώρους μεγάλων κτιρίων σε κομμάτια ενός υδραυλικού συστήματος, που θα συγκρατήσουν το νερό στην περίπτωση παρατεταμένων ισχυρών βροχοπτώσεων και δεν θα αφήσουν την πόλη να πνιγεί … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 18.03.2019 : 22:47).

Υπάρχουν και άνθρωποι που σκέπτονται. Ίσως και αυτοί μετά τη καταστροφή, αλλά  σκέφτονται. Οι δικοί μας ξημεροβραδιάζονται πως θα τα κονομήσουν, θα βολευτούν, θα ρίξουν γκόμενες, θα πουν μεγάλα λόγια, θα συντηρήσουν όσους τους ελέγχουν και θα προσπαθούν να περάσουν καλά και να βολέψουν εαυτούς και αλλήλους και τα παιδιά τους. Εις βάρος των υπολοίπων.

Έχουμε μιλήσει για «πόλεις ντου ιτ γιορσέλφ» για την ανάγκη ανάπλασης των πόλεων και χωριών, για τη μεγάλη ευκαιρία λόγω υποχώρησης των αξιών των ακινήτων, την ανάγκη νέων εύκαιρών απασχόλησης και άλλων που καθίστανται πλέον εφικτά λόγω της κρίσεως ή   εξαιτίας της κρίσεως.

Γιατί το κάνουν οι ξένοι και όχι εμείς; Έλλειψη Παιδείας, θα πει ο ένας, έλλειψη κουλτούρας θα πει ο άλλος, ανικανότητα ηγετών, κακό εκπαιδευτικό σύστημα, δραματικά χαμηλό επίπεδο της πνευματικής ηγεσίας, η κονόμα πάνω από όλα, αδιαφορία για τα παιδιά μας και  το μέλλον μας, ανικανότητα πειθούς, συμφωνιών, διαλόγου, προγραμματισμού, αξιολογήσεως κα., κα.

Μια χώρα που ασθμαίνει,, πόλεις και χωριά που φυτοζωούν αλλά δεν προβληματίζονται και συμβιώνουν με σκουπίδια, χωματερές λύματα, τοξικά απόβλητα, και ότι άλλο κακό βάλει ο νους σας.

Για αυτό μόλις πας στο εξωτερικό καταλαβαίνεις που διαβιείς και τι μέλλον σου επιφυλάσσει το άθλιο πολιτικό σύστημα που σε απομυζά και σε βασανίζει καθημερινώς, αλλά και αναρωτάσαι τι κάνεις εσύ για όλα αυτά τα θλιβερά και απαράδεκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου