Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Θλιβερή διαπίστωση για το επίπεδο της δημοσιογραφίας …

Οι μάγκες δημοσιογράφοι για να κάνουν ελκυστικό το κάθε τίποτα που γράφουν επιστρατεύουν ότι κατεβάσει η γκλάβα τους από το θαυμάσιο ρεπερτόριο της νεοελληνικής γλώσσας (όπως τη καταντήσαμε) προκειμένου να προκαλέσουν το ενδιαφέρον κάποιων αναγνωστών που αρέσκονται σε τέτοιου είδους σαχλαμάρες και νομίζουν ότι έτσι κατανοούν καλλίτερα το περιεχόμενο.

Για παράδειγμα σε ότι αφορά τα φορολογικά γράφουν μονίμως για παγίδες των φορολογικών αρχών όταν αποκαλύπτονται οι φοροφυγάδες και εφαρμόζονται αντικειμενικά κριτήρια για να ανατρέψουν τις άθλιες φορολογικές δηλώσεις εύπορών συμπολιτών μας που καταφέρνουν αξιοπρεπέστατη διαβίωση οικογένειας με δυο παιδιά με 6-8.000 € ετησίως.

Γράφουν για παράδειγμα: Στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων 1,9 εκατ. φορολογούμενοι (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23/3/2019), Στο στόχαστρο αγοραπωλησίες ακινήτων και Airbnb (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 06.03.2019). Οι παγίδες της φορολογικής δήλωσης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Οι αποδείξεις «έκαψαν» χιλιάδες φορολογούμενους! Σοφοκλέουςin, 12.02.2019), και άλλα παρόμοια.

Η Ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και εκφραστική και πρέπει όλοι να εξασκούνται στην ορθή διατύπωση των ειδήσεων και των σχολίων και να μην καταφεύγουν σε πυροτεχνήματα και ανοησίες.

Υπάρχουν και οι νομοταγείς πολίτες που οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ πρέπει να σέβονται και να αναγνωρίζουν τη ουσιαστική συμβολή τους στη λειτουργία του κράτους.

Περιμένουμε και την παρέμβαση από το θρυλικό ΕΣΡ αλλά  αυτό φαίνεται ότι ξεκοκαλίζει τις μεγάλες αποζημιώσεις./ μισθούς και δε βρίσκει χρόνο. Δεν ενδιαφέρεται; Δεν ασχολείται; Δεν ντρέπεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου