Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ε.Ε.: Οριστικά στο αρχείο οι υποθέσεις Παμβώτιδας και Σχινιά …

Έκλεισαν οριστικά οι υποθέσεις EU Pilot 6056/14 και EU Pilot 5712/2013, που αφορούσαν ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) για την υποβάθμιση της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων) και της περιοχής Σχινιά, αντίστοιχα. 


Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τις αποφάσεις αυτές τίθενται στο αρχείο σημαντικές εκκρεμότητες της Ελλάδας, «αποδεικνύοντας την πολιτική βούληση του ΥΠΕΝ τόσο για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, όσο και για την αποτελεσματική διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας».

Επιπλέον, το υπουργείο μιλά για «γενναία και ουσιαστικά βήματα της κυβέρνησης» για την προστασία της βιοποικιλότητας, τα οποία «επιβεβαιώνονται και από την επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαλλάξει την Ελλάδα από τις συγκεκριμένες υποθέσεις, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη νέα ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση αειφορικής διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος» … (ΝΑΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:20:13, Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 20:08).


Θαυμάσια. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικά στο κόλπο. Κανένας εγκληματίας και καμιά εγκληματική πράξη δεν τιμωρείται στην Ελλάδα. Λιγότερο δε από όλα τα εγκλήματα εις βάρος του περιβάλλοντος.

Έχουμε συνηθίσει από τις μεγαλοστομίες των αρμοδίων. Λόγια χωρίς αντίκρισμα και χωρίς επιπτώσεις. Έτσι για να περνά η ώρα και να ακούγεται ότι υπάρχει κυβερνητικό έργο .

Ας τα βγάλει πέρα μόνον του το Περιβάλλον και η Μάνα Φύση. Εμείς μπορούμε να ασελγούμε επάνω τους ασύστολα, συνεχώς, απροκάλυπτα, χωρίς γνώσεις και συμπάθεια, και με περιφρόνηση σε κάθε τι ωραίο, φυσικό, διαχρονικό και ουσιώδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου