Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


13 Δεκεμβρίου 2019

Η αντίσταση στις αλλαγές φρενάρει την ανάπτυξη …

Αγκυλώσεις της ελληνικής νοοτροπίας και αρτηριοσκληρώσεις στο θεσμικό πλαίσιο της οικονομίας δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ζητήματα αμφότερα γνωστά, μόνον που τώρα μια νέα ενδελεχής μελέτη της PwC που παρουσιάζει σήμερα η «K» έρχεται να μετρήσει και να καταγράψει αυτά τα προβλήματα, τεκμηριώνοντας για πρώτη φορά τους λόγους για τους οποίους η πρόοδος στη χώρα είναι πάντοτε δύσκολη.

Σε όρους αποτελεσματικότητας του κράτους, η Ελλάδα υπολείπεται αισθητά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με το επίπεδο διαφθοράς να απέχει σχεδόν 40 μονάδες από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκής σύμφωνα με τη μελέτη της PwC. 

Παραθέτει δε η ίδια μελέτη μια συγκριτική αποτίμηση των επιδόσεων της Ελλάδας στο μέτωπο της κουλτούρας, ή αν θέλετε της επικρατούσας νοοτροπίας και των θεσμών με αυτές άλλων χωρών, η οποία δεν είναι καθόλου κολακευτική. Ειδικότερα, η Ελλάδα εμφανίζεται στην 41η θέση μεταξύ 61 χωρών στην κατάταξη της ποιότητας των θεσμών της και τελευταία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ουραγός παγκοσμίως στην ανοχή στις κοινωνικές αλλαγές και στην υιοθέτηση διαφορετικών ιδεών και πεποιθήσεων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 09.12.2019 : 10:42).

Η μελέτη έδειξε τις προφανείς για τους σοβαρούς πολίτες παθογένειες του πολιτικού συστήματος εν Ελλάδι και την ανικανότητά των τροφίμων του, λόγω της νοοτροπίας τους και της έλλειψης γνώσεων, να συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία σκεπτόμενων, ευέλικτων, αξιόπιστων και αποτελεσματικών μηχανισμών λειτουργίας και εξέλιξης.

Αλλά αμφιβάλλουμε αν κανένας από τους κυρίους που λαμβάνουν αποφάσεις και τα επιτελεία τους και τους χιλιάδες μισθοδοτούμενους του ελληνικού δημόσιου θα λάβει γνώση των αποτελεσμάτων της μελέτης και θα προσπαθήσει να εκπονήσει σχέδια ανατροπής της άθλιας αυτής πραγματικότητας. Δεν το έκανε μέχρι σήμερα.

Πολύ φοβούμαστε ότι πολλοί μέσα στη κυβέρνηση του εκσυγχρονιστή πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως σημείο αναφοράς τη διακυβέρνηση του εξαιρετικού Αλ. Τσίπρας και βάσει των επιδόσεων της και των πρακτικών της, επιχειρεί να κυβερνήσει.

Ελπίζουμε να υπάρχουν στη κυβέρνηση υγειά στοιχεία και καλοί πατριώτες που δεν θα επιτρέψουν τελικά στους παλαιοκομματικούς να καθορίσουν την εξέλιξη της χώρας τη τρέχουσα τετραετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου