Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Τι Είδους Διοικητές Χρειάζεται ο Εκσυγχρονισμός των Νοσοκομείων …

Τα σημερινά κρατικά (και όχι δημόσια) νοσοκομεία είναι πανάκριβα και σπάταλα, χωρίς να παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες στους πολίτες. Απορροφούν το 42% των δαπανών υγείας, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 30% και στην Πορτογαλία μόλις 26%. Ορισμένα κακώς υφίστανται με τη σημερινή μορφή τους, ενώ θα μπορούσαν να έχουν άλλη, χρήσιμη αποστολή. Σχεδόν σε όλα υπάρχουν τμήματα που υπολειτουργούν (και συχνά είναι μονίμως κλειστά), ο βιοϊατρικός εξοπλισμός δεν χρησιμοποιείται αποδοτικά (όταν δεν βρίσκεται για χρόνια στα κουτιά), τα κτίρια δεν συντηρούνται (και κάθε τόσο καταρρέουν), οι ασθενείς ταλαιπωρούνται (και κάποτε αντιδρούν επιθετικά), οι ξενοδοχειακές συνθήκες νοσηλείας (ράντζα, καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση) είναι συγκρίσιμες πανδοχείων, άνευ αστέρων κατάταξης.

Η πρόσφατη επιλογή Διοικητών σηματοδοτεί -κατ’ αρχάς- ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν έχει όραμα και επεξεργασμένη πρόταση για το αυριανό νοσοκομείο του ΕΣΥ

Το δημοσιοϋπαλληλικό νοσοκομειακό προσωπικό δεν έχει κίνητρα, δεν επιμορφώνεται, εργάζεται μηχανικά με κύριο εφόδιο τη συνείδησή του, η οποία προσαρμόζεται σταδιακά στις υπάρχουσες συνθήκες. Οι διεθνείς δείκτες και μετρήσεις ποιότητας, αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας, ικανοποίησης των ασθενών και γενικά όλες οι συνιστώσες του επιστημονικού health management είναι έννοιες άγνωστες και απωθητικές. Όσο και να ψάξει κάποιος στις αναπτυγμένες χώρες -και των πέντε ηπείρων- δεν θα συναντήσει παρόμοιο μοντέλο νοσοκομειακής οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 11:15).

Ο κ. Στάθης μιλάει σοβαρά και υποδεικνύει όλα σχεδόν τα στραβά του ΕΣΥ που αφορούν τα νοσοκομεία της χώρας. Το παράλογο του πράγματος είναι ότι καμιά κυβέρνηση δεν βλέπει την πραγματικότητα και την αφάνταστη ταλαιπωρία των πολιτών και μάλιστα των περισσότερο ευάλωτων, αλλά  θεωρεί τα νοσοκομεία φέουδα της και εστίες αποκατάστασης κομματικής πελατείας και εξαργύρωσης οφειλουμένων σε μισθοφόρους και λακέδες της.

Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν για τα προβλήματα του ΕΣΥ και έχουμε κάνει προτάσεις απλές και κατανοητές (βλέπετε το Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά) και έχουμε υποδείξει και λύσεις, χωρίς όμως να εισακουστούμε.

Η εκσυγχρονιστική – όπως η ίδια αποκάλεσε τον εαυτό της – κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει ακριβώς ότι δεν έπρεπε να κάνει στον τομέα.

Ανάθεσε το πόστο του υπουργού Υγείας σε ένα κατ΄ εμάς ακατάλληλο πρόσωπο χωρίς ιδέες, γνώσεις και ισχυρή προσωπικότητα. Δε ξέρουμε τι έργο περιμένει από τον εν λόγω κύριο, ο πρωθυπουργός. Αλλά. λύσεις με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που στελεχώνουν το υπουργείο, δεν θα υπάρξουν. Το ΕΣΥ θα σέρνεται και θα ταλαιπωρεί τη χώρα.

Η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει σοβαρά την ανάθεση του τομέα της Υγείας στις Περιφέρειες. Όπως κάνουν άλλες χώρες της ΕΕ και όπως προτείνουμε και για την Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου