Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

«Οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί εχθροί του δημόσιου πανεπιστήμιου» …

Είναι γνωστό ότι μια χώρα δε μπορεί να προοδεύσει χωρίς καλή ανώτατη εκπαίδευση και τη διόρθωση της εντόπιας κακής κατάστασης έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση σας. Η κατάργηση του (δήθεν) ακαδημαϊκού ασύλου ήταν μια πρώτη απαραίτητη ενέργεια για την προστασία του πανεπιστήμιου από τους κάθε λογής «αριστερούς», τον κύριο εσωτερικό εχθρό από τη μεταπολίτευση και μετά.


Το δημόσιο όμως πανεπιστήμιο στην Ελλάδα έχει παραδοσιακά και εξωτερικό εχθρό που είναι δυστυχώς η Πολιτεία, όπως έχω πολλάκις διεκτραγωδήσει στην αρθρογραφία μου από το 1986 και μετά. Αυτό φυσικά ακούγεται διεθνώς παράξενο και συνεπώς απαιτεί τεκμηρίωση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 16.12.2019 : 13:56).

Ο πρώην καθηγητής του ΕΜΠ σωστά επισημαίνει πράγματα και θαύματα που συμβαίνουν στα ελληνικά ΑΕΙ και δη στο εμβληματικό ΕΜΠ. Και κατηγορεί ευθέως το κράτος και τις κυβερνήσεις του για πολιτικές που είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη των ιδρυμάτων και επιβάλλουν μικροπολιτικές και ασφυκτικούς ελέγχους και ρυθμίσεις σε ένα χώρο που πρέπει να αναπνέει ελεύθερος, να είναι ανεξάρτητος, δημιουργικός και καινοτόμος, με την πολιτεία να περιορίζεται σε υψηλή εποπτεία και εξασφάλιση τήρησης πολιτικών υπέρ της νεολαίας, των επιστημών, της ευγενούς άμιλλας εντός και εκτός της χώρας.

Για τους ΕΛΚΕ έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, ορμώμενοι από το γεγονός ότι υπήρξαμε από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας των και  δώσαμε μάχες με την γραφειοκρατία μετά την ψήφιση του περίφημου ΠΔ 432 του 1981, για την αποδοχή τους από τη διοίκηση και της ευρεία εφαρμογή τους ακόμα και σε νοσοκομεία, αργότερα.

Η σύνδεση των ΕΛΚΕ με το Δημόσιο Λογιστικό είναι η απόλυτη τροχοπέδη στην Ε&Τ και αποδεικνύει ότι οι διάφοροι υπουργοί με πρωτοστατούντα το μικρού μεγέθους και εμπαθή εναντίον της έρευνας υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Γαβρόγλου, μισούν την ανάπτυξη της έρευνας και τη δημιουργική διέξοδο στη διάθεση μεγάλου αριθμού νέων επιστημόνων προς πεδία ευγενούς άμιλλας με τα καλύτερα μυαλά του Πλανήτη.

Οι ΕΛΚΕ πρέπει να επανέλθουν στο λιτό και απλό καθεστώς που περιλαμβάνεται στο ΠΔ 432.

Ελπίζουμε να εισακουστούμε. Αλλά  έτσι και αλλιώς είμαστε στη διάθεση της πολιτείας για τυχόν βελτιώσεις και εκσυγχρονισμό του πλαισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου