Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Η «άλλη» τουρκική ενεργειακή πολιτική …

Το ελληνικό κοινό επικεντρώνεται μόνο στην τουρκική ενεργειακή πολιτική για τους υδρογονάνθρακες και την εξερεύνηση στο Αιγαίο, ή έστω τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

 Οι τουρκικές έρευνες για υδρογονάνθρακες έχουν μεν τη γεωπολιτική διάσταση που ορθώς τους αποδίδεται, αντικατοπτρίζουν όμως και την ασφυκτική ανάγκη της χώρας να ικανοποιήσει μια τεράστια εσωτερική αγορά και ταυτόχρονα να ισορροπήσει το ενεργειακό της ισοζύγιο 

Ωστόσο, η Τουρκία έχει πολύ πιο έντονη και πολυσχιδή ενεργειακή πολιτική και δραστηριότητα που αξίζει να εξεταστεί … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 16.12.2019 : 12:58).

 Διαβάσαμε στοιχεία που δεν είναι γνωστά στους Έλληνες πολίτες. Υποθέτουμε ότι είναι αξιόπιστα και προχέονται από έγκυρες πηγές.

Οι πολίτες όμως γενικώς στερούνται σοβαρών πληροφοριών και αναλύσεων, από έγκυρες πηγές. Έτσι μένουν πάντα στο σκοτάδι και λειτουργούν αναγκαστικά με το συναίσθημα, τις εικοτολογίες, τα συναισθήματα, τη διαίσθηση και τις επιρροές από την εκπαίδευση και τα ΜΜΕ.

Είναι αδιανόητο για το ελληνικό γκουβέρνο να διαθέτει μια παρακαταθήκη, βάση πληροφοριών, στην οποία μπορούν να ανατρέχουν πολίτες, οι νέοι και όσοι επιθυμούν να έχουν μια καλή εικόνα της γείτονος (και όχι μόνον) προκείμενου να αναπτύξουν δραστηριότητες, συνεργασίες, επιχειρηματικές κινήσεις κα.

Σχετικό είναι και τα άρθρο του κ. Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου «Η οικονομία και η τουρκική πρόκληση» (ηλ. Έκδοση εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου 2019 11:12).

Τα κείμενα αυτά μας προκαλούν μια πικρή γεύση και απογοήτευση ιδιαίτερα μάλιστα όταν διαπιστώνει κανείς ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει τίποτε να πει για τα σημαντικά και μεγάλά θέματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες, αλλά αναλίσκεται σε αλληλοκατηγορίες, για το τι συνέβη στο παρελθόν και πόσο κακοί είναι οι άλλοι, ενώ αυτοεπαινούνται οι ομιλούντες για τις εξαιρετικές τους ικανότητες και τις πολιτικές τους. Ναι όλες αυτές που κρατούν τη χώρα και τους πολίτες της στο μαύρο φαύλο κύκλο τη φαυλότητάς και της ανικανότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου