Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Σημεία και τέρατα …

Νέο νόμο φέρνουν οι «παντοδύναμοι» απεργοί

Ο αιφνιδιασμός σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία πυροδότησαν την άμεση και έντονη αντίδραση της κυβέρνησης εν μέσω μάλιστα εορταστικής περιόδου. Ενα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια επιβάτες αναδείχθηκε για πολλοστή φορά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο επιβατικό κοινό και πολιτική ηγεσία. 

Μεγάλη ήταν η έκπληξη όσων πήγαν χθες το πρωί σε σταθμούς του μετρό και είδαν κατεβασμένα ρολά.

Μία στάση εργασίας στο μέσο με τον, μέχρι πρότινος, υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης χρηστών στάθηκε ικανή να «ερεθίσει» τα αντανακλαστικά της κυβερνητικής ηγεσίας. Η άμεση τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επί του θέματος ανέβασε αυτομάτως το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14:20, 18 Δεκεμβρίου 2019).

Διαβάσαμε το άρθρο και όταν φτάσαμε στο σημείο που περιγράφει τις απολαβές των εργαζομένων στο Μετρό φρίξαμε. Ναι φρίξαμε.

« …Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ΣΣΕ εξασφαλίζει ορισμένα επιδόματα στους εργαζομένους τα οποία προσεγγίζουν τα 300 ευρώ μηνιαίως. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές των εργαζομένων στο μετρό διαμορφώνονται στις 2.300 ευρώ περίπου, σε 12μηνη βάση …».

Δηλαδή μπορεί να παίρνουν συνολικά και 3.000 €, ενώ δεν ξέρουμε πόσες ώρες και πόσες ημέρες εργάζονται, πόσες ημέρες αδειών δικαιούνται και άλλα προνόμια άγνωστα σε όλους τους πολίτες αλλά γνωστά στη συντεχνία, τους επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ, τους υπουργούς, τον πρωθυπουργό.

Και οι άνεργοι εκλιπαρούν για ένα μεροκάματο να θρέψουν τα παιδιά τους και να δουν στον Ήλιο μοίρα, κάποτε.

Αυτό κύριοι της κυβέρνησης δεν είναι δημοκρατία. Είναι δικτατορία των συντεχνιών και των ομάδων συμφερόντων εναντίον των πολιτών, εχθρών της εξέλιξης και του εκσυγχρονισμού, εχθρών της κοινωνίας και της Πολιτείας. Και πρέπει το πάρτι να πάρει τέλος άμεσα. Τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου