Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο καθένας τα ξέρει όλα μόνος του …

Διαβάσαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 8ης Δεκέμβριου 2019 ενδιαφέροντα άρθρα προσωπικοτήτων που έχουν περγαμηνές σε διάφορους τομείς της σύγχρονης πολιτικής και επιστημονικής πραγματικότητος.

1. Ευάγγελος Βενιζέλος: Εθνική στρατηγική αυτοσυνειδησία
2. Νίκος Κοτζιάς: Ελληνική εξωτερική πολιτική και η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης
3. Χρήστος Ροζάκης: Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης και τα ελληνικά νησιά
4. Γιώργος Πρεβελάκης: Η λογική του τουρκικού προβλήματος


Για τους ενδιαφερομένους και ασχολούμενους με τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία πολίτες, τα θέματα αυτά είναι κατανοητά, αποκαλύπτουν πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης πολιτικής αν και γίνονται γνωστά εκ των υστέρων. Περιέχουν προτάσεις που λογικά θα πρέπει να μελετώνται σε βάθος και να διαμορφώνουν στρατηγικές επίλυσης ακανθωδών προβλημάτων. 

Δυστυχώς όλοι όσοι έχουν κάτι σοβαρό να πουν, προτιμούν τις εφημερίδες (λογικά τις εγκυρότερες) αλλά εμφανίζονται απελπιστικά μόνοι διαβιούντες στα απρόσιτα σύγχρονα κελία τους, χωρίς να αλληλοεπιδρούν και να συνεργάζονται.

Αν η διάγνωσή μας είναι ορθή προτείνουμε στους προαναφερθέντες να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να παρακαθήσουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι μαζί με τον μάλλον άπειρο περί τα εξωτερικά αλλά καλό κοινοβουλευτικό και έμπειρο πολιτικό υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις νέων στρατηγικών αντιμετώπισης της διεθνούς κατάστασης όπως διαμορφώνεται επί τις ευθέως απειλητικές και απαράδεκτες επιθετικές κινήσεις της γείτονος Τουρκίας. Των πραγματικών απειλών, που εκτοξεύει καθημερινώς εναντίον της Ελλάδος. Φυσικά τα συμπεράσματα πρέπει να αναλυθούν κα να επεξεργαστούν και από τους διπλωμάτες πριν λάβουν τελική μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου