Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Άρχισε η προετοιμασία της κοινής γνώμης …

Ευ. Βενιζέλος: Πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες κατά της στρατηγικής της έντασης της Τουρκίας

 

 «Οι πρόσφατες εξελίξεις ως προς την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο και ιδίως η επιστολή που απηύθυνε στις 13 Νοεμβρίου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη προς τον γενικό γραμματέα και η φερόμενη ως σύμβαση οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης της κυβέρνησης Σάρατζ, επιβάλλουν να επανεξετάσουμε παραδοχές ή αδράνειες των τελευταίων 45 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έως σήμερα» ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, 


μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα, για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 17.12.2019 : 00:00).

Το πολιτικό σύστημα άφηνε τους πολίτες να καταλάβουν ότι όλο το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα όπου εξασκούμε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα και κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε χωρίς την έγκρισή μας και την άδειά μας.

Γενεές επί γενεών μεγαλώσαμε, εκπαιδευτήκαμε και λειτουργήσαμε με τη λογική αυτή έως ότου αναπτύχθηκε η προαιώνια εχθρός μας η Τουρκία σε τέτοιο βαθμός ώστε άρχισε να αμφισβητεί εμπράκτως και με καθημερινές επιδείξεις ισχύος την προαναφερθείσα κατάσταση.

Και όχι μόνον διεκδικεί τα εκ των συνθηκών, το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συνθήκες τα απορρέοντα δικαιώματά της, αλλά προβάλλει καινοφανείς δικές διεκδικήσεις και λογική επικαλούμενη στρεβλώς τη διεθνή τάξη πράγματων ονειρευόμενη κυριαρχία σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την επαναδημιουργία της Οθωμανικής και της κατακτημένης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (ΣΣ: δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζοιυμε αν το όνειρο διακατέχει όλο το τούρκικο λαό ή μόνο το νυν πρόεδρο του).


Διαβάσαμε και το άρθρο του κ. Γιάννη Βαληνάκη «Για μια νέα στρατηγική απέναντι στην Τουρκία» και νομίζουμε ότι αξίζει να διαβαστεί επίσης. .

Τώρα φαίνεται να επικρατεί στο ελληνικό πολιτικό συστημα ρεαλισμός και καλλίτερες σκέψεις και προκειμένου η κυβέρνηση να μπορεί να προχωρήσει σε διευθετήσεις που θα αποφορτίσουν το πολεμικό κλίμα και θα διασφαλιστούν καλλίτερα τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αναζητεί τρόπους να λάβει σημαντικές αποφάσεις που θα είναι ευρέως αποδεκτές. Προς τούτο πρέπει όμως να προετοιμαστεί και η κοινή γνώμη ώστε να επικρατήσει πνεύμα ενότητος, προσήλωσης στους στόχους και διαπραγμάτευση όχι σε κλίμα εσωτερικών εντάσεων και αποδοκιμασιών.

Έτσι βλέπουμε εμείς τα πράγματα και προετοιμαζόμαστε να ακούσουμε τα νέα σχέδια που επεξεργάζεται το σύνολο – ελπίζουμε - του πολίτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου