Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Χάθηκε κάθε ίχνος πατριωτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας …

ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ Και όμως, κάτι κινείται…

 Ο στόλος μας (στη φωτ. η φρεγάτα «Σαλαμίς») πρέπει να παραμένει στη θάλασσα για αρκετές εβδομάδες και μάλιστα πολύ μακριά από τις βάσεις του (σε αντίθεση με τον τουρκικό στόλο, που επιχειρεί πολύ κοντά στους δικούς του ναυστάθμους). (Φωτ. ΑΠΕ)

…. 2. Το δεύτερο και εξίσου σοβαρό πρόβλημα είναι η απαράδεκτη γραφειοκρατία στη διαχείριση χρημάτων και στις παραγγελίες ακόμα και για το παραμικρό κονδύλι. Ο παρών νόμος είναι όχι μόνο επιβλαβής αλλά και επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια και για αυτό τον λόγο υποστηρίζω την ενέργεια του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, την οποία ανακοίνωσε μέσω επιστολής στην εφημερίδα σας προχθές, και με την οποία ανήγγειλε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης υπογραφής σύμβασης που αφορούσε ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Και διερωτάται κανείς εάν αυτοί οι υπάλληλοι, που κλωσούν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων επί μήνες, είναι ευσυνείδητοι υπάλληλοι που εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον νόμο ή προβαίνουν σε πράξη εθνικής προδοσίας που με τις πράξεις και παραλείψεις … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 27.09.2020 • 22:51).


Πρωτοφανή πράγματα. Ασύλληπτα. Και χωρίς συνέπειες για κανένα. Έχει φροντίσει για αυτό ο καταπληκτικός νομικός μας πολιτισμός, στη διαμόρφωση του οποίου τόσο αποφασιστικά έχει επέμβει το νομικό και δικαστικό κατεστημένο της καταρρακωμένης και κουρελιασμένης, αλλά ευημερούσας και ανεξέλεγκτης ελληνικής δικαιοσύνης. 

Έχουμε διατυπώσει και εμείς απόψεις επί παρομοίων θεμάτων στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά αλλά κανένας δεν τα λαμβάνει υπόψη του.

Ελπίζουμε ότι τώρα που έγιναν προφανή πολλά προβλήματα και ταρακουνήθηκε το σε πλήρη αποχαύνωση ευρισκόμενο σύστημα, εξαιτίας των προφανών προθέσεων και παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, να μπει σε τροχιά ανάταξης, ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας ολόκληρο το αμυντικό σύστημα της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου