Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


12 Νοεμβρίου 2021

H διαδραστική εφαρμογή της Microsoft ζωντανεύει την Αρχαία Ολυμπία

Το έργο της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας εγκαινίασε σήμερα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» αξιοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και επηυξημένης πραγματικότητας, επιτρέποντας στους θεατές να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια

Η ιδέα, όπως εξήγησε ο ίδιος, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020, στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD: 16:45, 10.11.2021 • 15:50).


Επί τέλους κάτι καινούργιο, εξαιρετική ιδέα, χρησιμότατη και απαραίτητη εφαρμογή σήμερα για κάθε επισκέπτη αρχαιολογικού χώρου. Εφικτή χάρις στις νέες τεχνολογίες και την αγαστή συνεργασία τεχνολόγων της ψηφιακής εποχής και αρχαιολόγων. Φανταζόμαστε ότι και άλλες ειδικότητες εμπλέκονται στο εγχείρημα. 

Ελπίζουμε ότι αυτή η παγκόσμια πρώτη να βρει μιμητές και να υλοποιηθεί για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τους χώρους όπου άνθισε ο Ελληνικός Πολιτισμός. Ακόμα και να εφαρμοστεί σε όλα τα Μουσεία της υφηλίου, όπου «φιλοξενούνται» Ελληνικές αρχαιότητες.

 

Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να δώσουν εργασία σε μεγάλο αριθμό νέων ταλαντούχων και επαγγελματίες των νέων τεχνολογιών και προφανώς και αυτών που θα προστεθούν στη φαρέτρα των καινοτόμων, ΄μελλοντικώς. 

 

ΥΓ1: Αλήθεια τι γίνεται με τε το θρυλικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το ΕΜΠ; Που πάνε οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του δήμαρχου κ. Μπακογιάννη;

 

Λέγαμε πριν καιρό:

  

·                     Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Προχωράει το σχέδιο για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ...

 

Είναι τόσο ισχυρή και τόσο ισχυρογνώμων η κα Μενδώνη που ώστε λίγο αργότερα να ακυρώσει τις εξαγγελλίες; Δεν ξέρουμε πόσο καλή και αποτελεσματική είναι η κα Μενδώνη. Αλλά ανεξάρτητα από τις περγαμηνές της είναι καιρός να πάει σπίτι της και να αναδειχθεί στο υπουργείο Πολιτισμού ένα νέο πρόσωπο. Το δράμα της Ελλάδος να εξαρτάται από λίγους για πολλά χρόνια, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους δε μας βγαίνει σε καλό. 


ΥΓ2: Δεν είναι κατανοητό τι ήταν αυτές οι ορδές ανθρώπων που βάδιζαν πίσω από τον  πρωθυπουργό στην Ολυμπία. Εμβολιασμένοι και μη και ποιος τους πληρώνει για τις βόλτες τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου