Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Η μεγάλη καμπή …

Προχθές, ένας μεγάλος εκδοτικός οίκος, ο Springer, κυκλοφόρησε ένα ασυνήθιστο βιβλίο. Θέμα, οι μαζικές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες που ξεσπάνε παγκοσμίως στο άνοιγμα του 21ου αιώνα (World Protests: A Study of Key Protest Issues in the 21st Century). Γράφτηκε με στόχο να ακούσουν, να καταλάβουν και να δράσουν αναλόγως οι ανά τον κόσμο πολιτικές ηγεσίες. Στο βιβλίο αναλύονται 2.809 εκδηλώσεις μαζικής διαμαρτυρίας τη 15ετία 2006-2020 σε 101 χώρες, όπου ζει το 93% του ανθρώπινου πληθυσμού … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΕΙ, 07.11.2021 • 20:56).

 

Βρήκαμε το άρθρο του κ. Κώστα Καλλίτση κυρίως γιατί περιέχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα.

 

… Ο γνωστός και έγκυρος αμερικανικός οργανισμός Pew Research Center, έδωσε στη δημοσιότητα τα πορίσματα μιας μεγάλης έρευνας κοινής γνώμης που έκανε σε 17 δυτικές χώρες – η Ελλάδα μία εξ αυτών.


Τρία θέματα είναι κυρίως αυτά στα οποία οι πολίτες επιθυμούν σοβαρές και σημαντικές αλλαγές:

  • Το πολιτικό σύστημα της χώρας του πρέπει να υποστεί μεγάλες αλλαγές ή να μεταρρυθμιστεί πλήρως. Σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα– οι οκτώ στους δέκα είπαν ότι το οικονομικό σύστημα της χώρας τους χρειάζεται μεγάλες αλλαγές σε όλη τη γραμμή του
  • Η δημοκρατία δεν λειτουργεί καλά. Η Ελλάδα εμφανίζεται στη χειρότερη θέση μεταξύ των 17
  • Η ικανοποίηση από το κυρίαρχο σύστημα είναι μικρή, ενώ η δυσφορία έντονη. Στις ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Γαλλία και Ιαπωνία– περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες τάχθηκαν υπέρ μεγάλων αλλαγών ή, ακόμη, υπέρ ολικής μεταρρύθμισης πολιτικού και οικονομικού συστήματος

Προφανώς όλοι σχεδόν οι Έλληνες πολίτες μπορούν διακαίως να αναρωτηθούν αν το Ελληνικό πολιτικό σύστημα (και ιδιαίτερα οι ηγέτες), διαβάζει τι συμβαίνει στον Κόσμο και κυρίως αν η κατανόηση κειμένου είναι δυνατή, Βέβαια η περίφημη Pisa κατατάσσει τους μαθητές στον πάτο της κατάταξης ως προς την κατανόηση κειμένου και φαίνεται ότι το σύνδρομο παραμένει σε απόλυτη ισχύ και μετά την αποφοίτηση από το σχολείο! Ιδιαίτερα μεταξύ αυτών που στριμώχνονται και διαβιούν εντός του σαθρού, οπισθοδρομικού και απαράδεκτου πολιτικού συστήματος. ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου.

Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου