Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Αν τα ποδήλατα κατέκτησαν το Παρίσι, γιατί όχι και την Αθήνα …

Η μετατροπή του Παρισιού σε πόλη «100% κατάλληλη για ποδήλατο» προχωράει με ταχείς ρυθμούς.

ΠΑΡΙΣΙ. Η μετατροπή του Παρισιού σε πόλη «100% κατάλληλη για ποδήλατο» προχωράει με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι προσωρινοί ποδηλατόδρομοι, οι λεγόμενοι και «coronopistes», σταδιακά μονιμοποιούνται.

Περισσότερα από 1.100 χλμ. ποδηλατοδρόμων διαθέτει πλέον το Παρίσι –από μόλις 5 χλμ. το 1995– χάρη στα φιλόδοξα σχέδια της δημαρχίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό δέσμευσε 250 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία προστατευμένων ποδηλατοδρόμων, ενθαρρύνοντας τη χρήση του ποδηλάτου από τους συμπολίτες της (φωτ. Dmitry Kostyukov / The New York Times).

Χθες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης επρόκειτο να παρουσιαστεί το σχέδιο για το ποδήλατο, το οποίο έχει στόχο την πλήρη ανακατανομή χώρου στο οδικό δίκτυο της γαλλικής πρωτεύουσας, με προϋπολογισμό 250 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 20.11.2021 • 08:25).


Λογικά και η Αθήνα μπορεί να δρομολογήσει τα ίδια ή παρόμοια σχήματα. Άλλωστε ο νυν δήμαρχος Αθηναίων πήγε βόλτα στο Παρίσι και έμαθε ελπίζουμε το τρόπο που σκέπτονται και ενεργούν οι Γάλλοι και δη οι δημοτικοί άρχοντες.


Οι δικές μας προτάσεις – ας πούμε με πειραματική μορφή - πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, χωρίς σοβαρή δημόσια συζήτηση. Μιλάμε για …

 

·                     Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ποδηλατόδρομοι στο Λεκανοπέδιο Αθηνών και την Αττική …

 

και

 

·                     Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Δωρεάν αστικοί ποδηλατόδρομοι …

 

Μάλλον και αυτή η ευκαιρία θα πάει χαμένη και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι πολλοί δημοτικοί άρχοντες σκέπτονται νέα έργα, εργολαβίες, χρήματα, δωράκια, εξυπηρετήσεις κλπ., κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου