Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Νατοϊκό κέντρο αριστείας για κλιματική αλλαγή και ασφάλεια στην Ελλάδα …

Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΕΜΝΙΔΗΣ (Ο κ. Δημήτρης Καντεμνίδης είναι ερευνητής Περιβαλλοντικής Ασφάλειας στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στη Διδακτορική Σχολή του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αμυνας και Ασφάλειας στις Βρυξέλλες, kantemnidis@env.aegean.gr, dkantemnidis@hotmail.com) ισχυρίζεται στο άρθρο ότι «Η χώρα μας βρίσκεται στην καταλληλότερη θέση για να καθοδηγήσει τις σχετικές δράσεις του ΝΑΤΟ».

Φωτ. REUTERS

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας από τους σημαντικότερους καθηγητές παγκοσμίως στον τομέα της περιβαλλοντικής ασφάλειας, ο Καναδός Σάιμον Ντάλμπι, έγραψε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο Καναδάς μπορεί να οδηγήσει το κλίμα στο ΝΑΤΟ αλλά πρέπει να κινηθούμε γρήγορα». Στο άρθρο ο Ντάλμπι περιγράφει γιατί η δημιουργία ενός νατοϊκού κέντρου για την κλιματική αλλαγή και την ασφάλεια αποτελεί ευκαιρία για τον Καναδά και πώς θα επιταχύνει τις καινοτομίες που απαιτούνται στη χώρα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΨΗ, 19.11.2021 • 22:38).

 

Βρίσκουμε την πρόταση για την Ελλάδα συναρπαστικά ενδιαφέρουσα.

 

Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να επεξεργαστεί μια τέτοια πρόταση και πως μπορούν να συνεννοηθούν οι Έλληνες πολιτικοί για την εγκατάσταση στην Ελλάδα και την αξιοποίηση ενός τέτοιου φορέα.

 

Πράγματα μάλλον δύσκολα και χρονοβόρα.  Οι Καναδοί κινούνται άμεσα και με μεγάλες πιθανότητες, δεδομένης της αξιοπιστίας της χώρας και τη υψηλής επαγγελματικής στάθμης των στελεχών της και των μηχανισμών της.

 

Θα θέλαμε πάντως να δούμε την Ελλάδα να προσπαθεί. Αλλά μάλλον οι κατάλληλοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει προ πολλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου