Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Με αφορμή της είδηση … ψηφιακής ιατρικής τεχνολογίας για την παρακολούθηση ασθενών …

RespiGene: Νέα εταιρεία ψηφιακής ιατρικής τεχνολογίας για την παρακολούθηση ασθενών

www.respigene.com

Η RespiGene είναι εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην ψηφιακή παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες αναπνευστικές και καρδιολογικές παθήσεις, με στόχο την έγκαιρη πρόγνωση και παρέμβαση σε περίπτωση επιδείνωσης ή παρόξυνσης του ασθενούς.

Είναι μέλος του European Connected Health Alliance και η εφαρμογή της pMp αποτελεί την επίσημη εφαρμογή του NHS για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ, Άσθμα, Κιστική Ίνωση, Πνευμονική ίνωση, COVID-19, post COVID-19 και Μεταμόσχευση Πνεύμονα (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:16:58, Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 16:54).

Στις 14/11/2021 είδαμε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη να δηλώνει ότι σύντομα θα δρομολογηθούν υπηρεσίες Τηλεϊατρικής. (μεταξύ άλλων).

 

Από την είδηση αντιλαμβάνεται κανείς ότι εφαρμογές για την εξ αποστάσεως υπηρεσιών υποστήριξης ιατρών ή παρακολούθησης κατ΄ ευθείαν ασθενών εφαρμόζονται ήδη προ πολλού στον πολιτισμένο κόσμο.

 

Στη  Ελλάδα παρ’ ότι η μορφολογία της χώρας είναι τέτοια που θα έπρεπε να έχουμε πολλές και καλές υπηρεσίες Τηλεϊατρικής, το ΕΣΥ την αποστρέφεται όπως και όλοι, μα όλοι οι πανεπιστημιακοί που προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες σε πανεπιστημιακές κλινικές.

 

Έχουμε μιλήσει κατ΄ επανάληψη στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά για την τύχη της Τηλεϊατρικής στην Ελλάδα

 

- βλέπετε π.χ. την πρόσφατη ανάρτηση (υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες)

 

·                     Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Τηλεϊατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την εποχή του κορονοϊού …

 

αλλά κανένας δεν ακούει. Το σεβαστό υπουργείο αντιλαμβάνεται ότι Τηλεϊατρική σημαίνει εξοπλισμός, εγκαίνια, δηλώσεις, ταξίδια με κρυφό πόθο την άγρα ψήφων. Πέραν αυτών ουδέν.

 

Γιατί η Ελλάδα που άρχισε τα πρώτα της βήματα στην Τηλεϊατρική το 1989, έμεινε ουραγός στην Ευρώπη και τον κόσμο και αδιάφορη για υπηρεσίες που μπορούν να σώσουν ζωές και να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου