Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Η νέα γαλλική πρόταση για τις τιμές ενέργειας …

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Νέες προτάσεις για τη θωράκιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της αύξησης των τιμών ενέργειας εισηγείται η Γαλλία, σύμφωνα με νέο non-paper που θα παρουσιαστεί στο αυριανό Ecofin. 

Η νέα γαλλική πρόταση, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ, στηρίζεται από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τσεχία. Συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup και θα τεθεί επίσης αύριο επί τάπητος στο Ecofin … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD: 21:24, 08.11.2021 • 20:33). 

Εύγε κ. Μακρόν. Μήπως άραγε είσαι ο μόνος ευρωπαίος που σκέπτεται περισσότερο από όλους;

 

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος Μακρόν. Ούτε και ποιές είναι οι απόψεις επί των προτάσεων των άλλων ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ.

 

Στο δικό μας μυαλό επανέρχεται η παλιά πρότασή μας για αντικειμενικό προσδιορισμό της δαπάνης εξόρυξης φυσικών ενεργειακών πόρων και συμφωνία για το ανώτερο ποσοστό κέρδους, που θα είναι διαπραγματεύσιμο μεταξύ παραγωγών και χωρών. Τα ίδια μπορεί να ισχύουν και για τα ύδατα και αργότερα για την ποιότητα του αέρα.

 

Η πρότασή μας είναι η εξής:

 

·                     Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Απορία … για το πετρέλαιο …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου