Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Οι φάκελοι για 22 δικαστές – φαντάσματα …

 

Ιστορίες σοκαριστικής ανεπάρκειας αποκαλύπτονται από το σκεπτικό της απόλυσης των συγκεκριμένων δικαστικών

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 25ης Απριλίου 2023 διαβάσαμε το περισπούδαστο άρθρο της πρυτάνεως του δικαστικού ρεπορτάζ όπως αποκαλείται, (προφανώς χαϊδευτικά) κας Ιωάννα Μάνδρου.

 Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Οταν η νυν πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, ανέλαβε την προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου, διείδε αμέσως ότι οι δικαστές που δεν δουλεύουν, προκαλώντας ζημία στους πολίτες και πλήγμα στον θεσμό, πρέπει να απομακρυνθούν από το δικαστικό σώμα.

Υστερα από ένα και πλέον χρόνο, 22 δικαστικοί, ανάμεσά τους τέσσερις εισαγγελείς, απολύθηκαν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Κοινός παρονομαστής των απολύσεων ήταν η εργασιακή ανεπάρκεια – και όχι άλλα πειθαρχικά παραπτώματα. Oι συγκεκριμένοι δικαστικοί είχαν καιρό, ορισμένοι χρόνια ολόκληρα, να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και να εκδώσουν αποφάσεις … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, UPD: 16:10, 24.04.2023 • 15:44).
 

Το εν λόγω άρθρο αποτελεί κόλαφο κατά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και όλου του δικαστικού σώματος. Κατάσταση γνωστή σε όλους σχεδόν εδώ και δεκαετίες και για την οποία όλοι κάνουν τα στραβά μάτια, ήτοι το πολίτικό σύστημα, οι δικαστικοί υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, η Βουλή και όλοι οι ταγοί, ηρακληδείς του πολιτικού συστήματος εντέλει και συνυπεύθυνοι της εκτρωματικής καταστάσεως. 

Και φυσικά η κα Μάνδρου στο εν λόγω άρθρο αποκρύπτει επιμελώς ότι κανείς επίορκος δικαστικός δεν απολύεται, αλλά με νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, η οποία κόπτεται υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών, μετατίθενται σε άλλες θέσεις του δημοσίου (της επιλογής των;), όπου προφανώς δεν εργάζονται, αλλά εισπράττουν το μεγάλο μισθού του δικαστικού υπάλληλου. Αυτά τα λέμε γιατί τα έχει πει σε άλλα άρθρα της κα πρύτανης. 

Εμείς και για μη λέμε πολλά διατυπώνουμε την εξής άποψη/ερώτημα: 

Θα θεωρούσαμε ειλικρινή και άξια του όρκου της αν η κα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, κινούσε διεργασίες εναντίον των προηγούμενων διοικήσεων της Δικαιοσύνης για ανοχή σε παράνομες ενέργειες, παράβαση καθήκοντος, ολιγωρία, ανευθυνότητα, καιροσκοπισμό, συντεχνιακές λογικές, ανικανότητα, υπόθαλψη εγκληματιών, απόκρυψη στοιχείων, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κα., κα. … 

Αλλά θα μου πείτε ότι αυτά δε μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα. Οι πολίτες καλοί, κακοί αλλά και οι νέοι και οι άνεργοι πρέπει να μάθουν να ζουν με το υφιστάμενο και περίκλειστο πολίτικό σύστημα που κάνει αυτά που έχει μάθει και τα επιβάλλει με σιδηρά πειθαρχία. Μιλάμε για μια ακόμα φορά για τη «Δικτατορία της Δημοκρατίας©»

Δεν υπάρχουν σχόλια: