Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Πόλεις (ή Οικισμοί) ευτυχισμένες, αδιάφορες, μίζερες, φτωχές, ανυπόληπτες, άχαρες …

Εύκολα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να χαρακτηρίσουμε μια πόλη από τη γενική εμφάνισή της. Όχι την πραγματική που είναι πρακτικώς αδύνατον να τη γνωρίζει κανείς, αλλά αυτή που βλέπουμε σε εικόνες και κυρίως στην τηλεόραση και που λογικά εξωραΐζεται σε μεγάλο βαθμό. 

Υπάρχουν λοιπόν με όποια κριτήρια και αν το επιχειρήσει κανείς, πόλεις που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως ευτυχισμένες και πόλεις ως μίζερες (κατ’ ευφημισμό, μια και δεν υπάρχει όριο στην κακή κατάσταση που φθάνει έως την αθλιότητα). Ενδιαμέσως υπάρχουν όλες οι αποχρώσεις του γκρι (αρνητικό) ή του πράσινου ή θαλασσί (θετικό). 

Προξενούν το ενδιαφέρον πόλεις και χωριά της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και πολλών άλλων χωρών, Παραδοσιακοί οικισμοί, εξαιρετικά διατηρημένοι, απαστράπτοντες, αλλά με σύγχρονες υποδομές και σεβασμό στο περιβάλλον, την παράδοση, την καθαριότητα,  την αισθητική. Οικισμούς που οι κάτοικοί τους τους φροντίζουν, τους αγαπούν, τους συντηρούν όπως πρέπει και χαίρονται να ζουν σε αυτούς.

 Μπορεί άραγε η Ελλάδα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ακολουθήσει αυτές τις εξαιρετικά επιτυχημένες διαδρομές και να μετασχηματίσει πόλεις, χωριά και οικισμούς σε αξιοζήλευτα επίπεδα; 

Η λογική λέει ότι μπορεί. Αλλά φαίνεται να μη θέλει. Με πρώτη και καλλίτερη την εκάστοτε ηγεσίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου