Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Η Αρχαία Μεσσήνη ξαναζωντάνεψε σε μια συζήτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος …

 Δεν υπάρχει Έλληνας επισκέπτης που να μην έχει καμαρώσει την ανασκαφή της Αρχαίας Μεσσήνης.
 
 Από αριστερά, Π. Παναγάκης, Δ. Μαντζούνης και Γ. Στουρνάρας

 Ο Πέτρος Θέμελης συζητάει με τη Μαίρη Αδαμοπούλου
 
Από τη μια, ο πλούτος των ευρημάτων (28.000 αντικείμενα, 900 επιγραφές, 8.500 νομίσματα) και τα οικοδομήματα που μαρτυρούν την ισχύ της. Από την άλλη, ένας μοναδικός τρόπος ανάδειξης των τελευταίων ώστε να μπορούμε να φανταστούμε το εύρος, τη μορφή των δημοσίων κτιρίων, τη ζωή των ανθρώπων σε μια ευημερούσα και ακμάζουσα πόλη. Είναι πραγματικά ένας από τους πλέον μαγικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, που οφείλει την υποδειγματική εικόνα του σε έναν οραματιστή ανασκαφέα: τον Πέτρο Θέμελη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, UPD: 23:01, Μαργαρίτα Πουρνάρα, 06.04.2023 • 22:55).

Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που πραγματοποίησαν την εκδήλωση. 

Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί επιμένουν να θυμίζουν στους σύγχρονους Έλληνες ότι Πολιτική και Κοινωνία δεν είναι οι σκυλοκαβγάδες ανθρώπων ταπεινών ενστίκτων και πλήρους απουσίας Παιδείας στα κανάλια της τηλεοράσεως, αλλά υπάρχει και ο Πολιτισμός, τα υψηλά ιδανικά, η Παιδεία, τα οράματα, η δημιουργία, οι γνώσεις, η αναζήτηση, η περιπέτεια της αποκάλυψης και της ανάδυσης του Πολιτισμού που μας κληρονόμησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Ναι αυτού που το κάνουν δώρο στους τουρίστες και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, αλλά που αγνοούμε και τους παραπετάμε στα άχρηστα γιατί θέλουμε αλλά δε μπορούν να μας κάνουν πλούσιους εν μια νυκτί και ενώ εμείς θα καθόμαστε και θα απολαμβάνουμε το φραπέ μας στις χιλιάδες καφετέριες της σύγχρονης Ελλάδας. Εκεί που χτυπά ο παλμός της ζωής και είναι ο προθάλαμος των νυκτερινών μπαρ και του πολιτισμού των. 

Δεν είναι βέβαια όλοι οι Έλληνες του προηγούμενοι τύπου, αλλά αυτοί επικρατούν και αυτά είναι τα προστάγματα της σύγχρονης ζωής εν Ελλάδι. 

Συγχαρητήρια λοιπόν στο κ. Στουρνάρα που τίμησε τον ευρηματικό πνευματικό άνθρωπο κ. Πέτρο Θέμελη, ο οποίος με τη προσωπική του καλλιέργεια, με επιμονή και τη μοναδική διαδρομή του και επιστημονική ικανότητα ανέδειξε την αρχαία Μεσσήνη. 

Παρακαλούμε τη Τράπεζα της Ελλάδος και τον Διοικητή της κ. Στουρνάρα να πραγματοποιήσουν και μια παρόμοια εκδήλωση για την αρχαία και σύγχρονη Βραυρώνα. 

Η σημερινή Βραυρώνα – ο αρχαιολογικός χώρος και ο Βιότοπος Βραυρώνος που συμβιώνουν επί αιώνες αρμονικά και με σεβασμό ο ένας στον άλλο  - δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τα όργανα της επιτελικής κυβερνήσεως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι επιδιώκουν την εξαφάνιση της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος και να τη μετατρέψουν σε οικιστική περιοχή, κοινώς οικόπεδα προς πολυκατοικιοποίηση (βλέπετε τη σημερινή πολεοδομική αναρχία και το αίσχος της σημερινής πόλεως Μαρκοπούλου) και άρα εύκολα πλούτη με μια υπογραφή υπουργού και μόνο. 

Όχημα της στρατηγικής αυτής είναι το «αντιπλημμυρικό Ερασίνου» του εκτελεί το υπουργείο Υποδομών με την αγαστή συμφωνία και σύμπνοια των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (σχετικές πληροφορίες στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟΠΑΡΚΟ Βραυρώνος  https://attikoparko.blogspot.com/ ). 

Αμφιβάλλουμε όμως. Η Βραυρώνα είναι τόσο κοντά στην Αθηνα και το σύγχρονο πολιτικό βούρκο και κανείς δε θα θελήσει να πει αλήθειες και να προβάλλει ιδανικά, αξίες και Πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: