Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Tο CNN στην Ελευσίνα: «Μπορεί αυτή η βιομηχανική πόλη να γίνει τουριστικό hotspot;» …

Η Ελευσίνα είναι φέτος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και υπάρχουν ελπίδες ότι αυτό θα αποτελέσει έναυσμα για μια μόνιμη μεταμόρφωση

[SHUTTERSTOCK]

Αφιέρωμα στην Ελευσίνα φιλοξενεί το CNN, το οποίο εξηγεί τους λόγους που «αυτή η σκουριασμένη βιομηχανική πόλη μπορεί να γίνει το νέο τουριστικό hotspot της Ελλάδας».

Το δημοσίευμα ξεκινά με την ιστορία της Ελευσίνας, η οποία πηγαίνει 3.000 χρόνια πίσω στον χρόνο, όταν ήταν μια από τις πιο ιερές πόλεις της εποχής. Γίνεται αναφορά στα Ελευσίνια Μυστήρια, στον μύθο της Περσεφόνης και στα αρχαιολογικά απομεινάρια αυτής της λαμπρής εποχής (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, UPD: 08:36, 21.04.2023 • 08:17).

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ξένοι, να θυμίζουν στους Έλληνες (τουλάχιστον σε αυτούς που διαβάζουν ακόμα και ενδιαφέρονται για τις σοβαρές πτυχές της ζωής και τον Πολιτισμό) και να πληροφορούν τους πολίτες του κόσμου για πράγματα που συμβαίνουν στη ταλαίπωρη Αττική και δη σε πόλεις και περιοχές της που υπήρξαν λίκνα του αιώνιου Πολιτισμού του ανθρωπίνου γένους. 

Ελπίζουμε η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 να μην έχει τη τύχη των άλλων Ελληνικών ΠΠ και να μην ξεχαστεί αμέσως μόλις τα φώτα της δημοσιότητας και της πραγματικότητας σβήσουν και η πόλις επανέλθει στους ράθυμους, απαράδεκτους και στρεβλούς ρυθμούς της ρύπανσης, της απαξίωσης, της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας πρωτίστως των κατοίκων της, αλλά και των ηγετών και των ταγών της, προκειμένου να επιδοθούν στις κομματικές τους δραστηριότητες, τις αυθαιρεσίες, τις παρανομίες και στον εύκολο πλουτισμό. 

Άραγε η Ελευσίνα ΠΠ 2023 θα δημιουργήσει μια νέα τάξη πολιτών με στόχους και σκοπούς την Πολιτιστική Ανάταξη της Πόλεως και την αναζήτηση νέων δρόμων πρωτοπορίας και πορείας προς ένα σύγχρονο μέλλον και ενάρετο κύκλο; 

Θα θέλαμε να δούμε ήδη πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση, αλλά ούτε σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες, ούτε τα πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα επί κεφαλής της Ελευσίνα ΠΠ φαίνεται να κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση. Μακάρι τα πράγματα να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και απλά εμείς να μην είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι. 

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους ηγέτες της πόλεως:

Όλα τα προηγούμενα είχαν εγκαίρως και πολλάκις προταθεί ως αναπτυξιακά εργαλεία αλλά κανείς αρμόδιος δεν έλαβε καν το κόπο να απαντήσει. Αμφιβάλλουμε αν θα το κάνουν και τώρα. 

Παρόλα αυτά ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Ελευσίνα ΠΠ 2023. Ίσως όμως και η πρόσφατη απώλεια της προέδρου της ΕΠΠ Δέσποινας Γερουλάνου θα μετρήσουν μάλλον αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: