Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Και πάλι για τα σήματα ορίων ταχύτητας εντός των σηράγγων των αυτοκινητοδρόμων …

Σε προηγούμενο ταξίδι μας την περίοδο των Χριστουγέννων είχαμε επισημάνει την έλλειψη σημάτων ορίων ταχύτητας εντός σηράγγων της Ιονίας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Αθηνών (Ολυμπία Οδός).

Απευθυνθήκαμε στους αρμοδίους και πήραμε απαντήσεις, αρνητικές βέβαια λέγοντας μας ότι παντού υπάρχουν τα ενδεδειγμένα σήματα και η σήμανση είναι σύμφωνη με τα διεθνώς παραδεκτά. Δηλαδή μας έλεγαν ότι δεν είδαμε την πραγματικότητα.

Πριν μερικές ημέρες κάναμε τη διαδρομή Αθήνα-Ρίο και πάλι. Και μερικές ημέρες αργότερα την διαδρομή Ρίο-Αθήνα.

Εντείναμε την προσοχή μας και διαπιστώσαμε και πάλι ότι σε καμιά σήραγγα δεν υπάρχουν σήματα ορίων ταχύτητας εντός των σηράγγων, με εξαίρεση τη μάλλον μικρού μήκους σήραγγα «Θησέας» στην Κακιά Σκάλα. Σε αυτή τα σήματα ήταν φωτεινά.

Διερωτάται κανείς αν συμβεί κάτι εντός των σηράγγων πως θα ειδοποιηθούν οι οδηγοί; Και γιατί ακόμα και υπό ομαλές συνθήκες δεν υπάρχουν φωτεινά και εξ αποστάσεως διαχειριζόμενα σήματα ορίων ταχύτητας;

Τι ζητάμε; Λαγούς με πετραχήλια;

Απλά και Κατανοητά ζητούμε λογική και εξασφάλιση ομαλής λειτουργίας των σηράγγων κάτω από όλες τις συνθήκες.

Τα συστήματα είναι εντελώς ανελαστικά στην Ελλάδα, οι πολίτες δεν εισακούονται και οι αρμόδιοι περί άλλα τυρβάζουν …

ΥΓ: Τι λογική υπάρχει να έχουν δώσει σε σήραγγες ονόματα πολιτών και με ποια κριτήρια; Γιατί κάποιος σκοτώθηκε κάπου εκεί ή κάποιος υπήρξε στο επίκεντρο γεγονότων κάπου ή είναι πολιτικός ή θύμα βίας; Η λογική αυτή είναι παράλογη και πρέπει οι σήραγγες να έχουν τα ονόματα των τοπωνυμίων, ώστε να είναι εύκολη και η αναφορά σε αυτές και το όνομα να παραπέμπει ευθέως στην περιοχή όπου βρίσκονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: