Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Οι τρεις κινήσεις της επόμενης ημέρας από Ν.Δ. …

Βελτιώσεις στο επιτελικό κράτος, φοροελαφρύνσεις, αλλαγές στο υπουργικό


Σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι εάν επικρατήσει στις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα μετέχουν περισσότερες γυναίκες. Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την περιοδεία του στην Κρήτη. [INTIME NEWS]

Σε προγραμματικό επίπεδο κινείται διαρκώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να πείσει όλους όσοι προσήλθαν στην κάλπη στις 21 Μαΐου να το επαναλάβουν στις 25 Ιουνίου, δίνοντας «ασφαλή αυτοδυναμία» στη Ν.Δ. H μόνιμη επωδός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι άλλωστε πως στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, αλλά για κυβέρνηση, ενισχύοντας έτσι το κυβερνητικό αφήγημα και τη σημασία των επικείμενων εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ήδη έχει εκπονήσει το πλάνο του για την επόμενη μέρα, εάν ο στόχος της αυτοδυναμίας επιτευχθεί στις επερχόμενες κάλπες, ενισχύοντας το προφίλ της «ετοιμότητας για μεγάλες αλλαγές» που κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις 21 Μαΐου.

Πρώτος άξονας στον οποίο θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης είναι η «επικαιροποίηση» του επιτελικού κράτους. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει πως «θα υπάρξουν βελτιώσεις στο επιτελικό κράτος» και «κυβερνητική αναδιάταξη». Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά, ήδη πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχε σημειώσει πως πλέον, μετά τέσσερα χρόνια, έχει δει τι πρέπει να γίνει καλύτερα στην οργάνωση της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προαναγγείλει επίσης τη δημιουργία ενός υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, καθώς το υπουργείο Εργασίας είναι ένα υπουργείο πάρα πολύ μεγάλο, αλλά και το «σπάσιμο» του Υποδομών και Μεταφορών. Χθες δε, στη συνέντευξή του στον AΝΤ1, μίλησε και για «εσωτερικές μετακινήσεις», κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε δομές … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 04.06.2023 • 14:22).


Τα διαβάζουμε, τα βρίσκουμε μη ενθαρρυντικά.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κυβέρνησε με επιτελική κυβέρνηση περισσότερων των 50 ατόμων, υπουργών και υφυπουργών και στρατιά ΓΓ. Και ως συνέπεια οι μετακλητοί αριθμούν τις πολλές χιλιάδες.

Φαίνεται το όνειρό του είναι το νέο υπουργικό συμβούλιο να τα εκατοστίσει!

Ο πολύς σουλτάνος Ερντογκάν της Τουρκίας των 85.000.000 κάτοικων όπως είπε, έκανε κυβέρνηση 18 υπουργών. Δε γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματική θα είναι. Οι προηγούμενες των τελευταίων 20 ετών ασφαλώς ήταν.

Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος και οι φόβοι μας να διαψευστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου