Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Διαβάζουμε και δε τα πιστεύουμε …. πάλι σκορπίζουν χρήματα στην Τηλεϊατρική …

Μας έκανε εντύπωση ο τίτλος «Νέο σερί εξαγορών στην Πληροφορική» και ο υπότιτλος  

Μεγάλη κινητικότητα στον κλάδο από τις αρχές της χρονιάς λόγω του μπαράζ ψηφιακών έργων σε Δημόσιο, επιχειρήσεις

στην έγκυρη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και διαβάσαμε το άρθρο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  05.06.2023 • 20:32).

και έτσι φθάσαμε στο επίμαχο σημείο

… Η λίστα των έργων που έχουν κατακυρωθεί σε αναδόχους περιλαμβάνει την επέκταση, πανελλαδικά, του εθνικού δικτύου τηλεϊατρικής που ανατίθεται τμηματικά (OTE, Vodafone – Cosmos Business Systems, Nova, Space Hellas), την ανάπτυξη – …

Φαίνεται ότι κάποιοι καρεκλοκένταυροι έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε δημόσια χρήματα ή και το πιθανότερο της ΕΕ και έχουν αποφασίσει να τα σκορπίζουν εδώ και εκεί έτσι για γούστο δικό τους και για χρηματισμό εταιρειών εξοπλισμού πληροφορικής. Αλλιώς πως να εξηγήσει κανείς αυτά που γράφονται. Αν βέβαια ανταποκρίνονται στην αλήθεια και αν θα υλοποιηθούν τελικά.

Μάλλον πρέπει να δημιουργηθεί «Αστυνομια Διαφάνειας», προκειμένου να ελέγχονται αν όλα όσα γράφονται (και όσα δε γράφονται) στη Διαφάνεια έχουν νόμιμη συγκρότηση και έχουν ακολουθηθεί νόμιμες διεργασίες μέχρι να φθάσουν στις υπογραφές υπουργών και εντεταλμένων οργάνων, πριν προχωρήσουν προς υλοποίηση.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, γιατί η Τηλεϊατρική δε θα προχωρήσει ποτέ ουσιαστικά στην Ελλάδα ακόμα και αν άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1989! Ναι, ναι. Από τότε.

Αν υπουργοί και παρατρεχάμενοι θέλουν να μάθουν περισσότερα είμαστε στη διάθεσή τους. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι κανένας δεν θα το κάνει, γιατί προέχει ο χρηματισμός εαυτών και αλλήλων και όχι η Υγεία του κοσμάκη και η παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου