Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Το νορβηγικό «θαύμα» της ηλεκτροκίνησης …

Η προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων στη Νορβηγία από το 1990 φαίνεται να αποδίδει καρπούς και η σκανδιναβική χώρα αντιμετωπίζεται ως case study για τη φάση της μετάβασης που σταδιακά θα περάσει και ο υπόλοιπος κόσμος.

Η Γκίουρο Στόρνταλ, στέλεχος των βενζινάδικων Circle K, βοηθάει μια πελάτισσα να φορτίσει το αυτοκίνητό της. (Φωτογραφίες: David B. Torch/The New York Times)

Από τον Jack Ewing c. 2023/The New York Times Company / Απόδοση: Παντελής Τσομπάνης

Περίπου 177 χλμ. νότια του Όσλο, κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου με πεύκα και σημύδες, ένας λαμπερός σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων προσφέρει μια εικόνα από το μέλλον, όταν τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυριαρχούν. Οι φορτιστές ξεπερνούν κατά πολύ τις αντλίες βενζίνης στον χώρο εξυπηρέτησης που λειτουργεί η Circle K, μια αλυσίδα λιανικής πώλησης καυσίμων που ξεκίνησε από το Τέξας. Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, όταν οι κάτοικοι του Όσλο φεύγουν στα εξοχικά τους, η ουρά για τη φόρτιση φτάνει μερικές φορές μέχρι τη διχάλα της παράκαμψης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ UPD: 20:21, 29.05.2023 • 19:49).


Διαβάζουμε για το τι γίνεται σε σοβαρές κοινωνίες και αναρωτιόμαστε σε ποια πέλαγα αρμενίζει το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα και όλοι οι νεοέλληνες που απαρτίζουν το πλήρωμά του.

Παντελής απουσία από τα παγκόσμια δρώμενα και τις διεθνείς εξελίξεις και μόνον έτοιμοι ύστερα από 5 ή 10 χρόνια, να αποφασίσουν οι δημοκρατικοί δικτάτορες μας να ασχοληθούν με ότι οι άλλοι θεωρούν πλέον καθημερινότητα και έχουν επωφεληθεί από αυτή.

Τα ιδία δεν έγιναν και με τις πολύ καλές και αποτελεσματικές στρατηγικές που ακολουθήθηκαν στις 2 εξαιρετικές τεχνολογίες που εισήχθησαν καθυστερημένα όμως στην Ελλάδα, αυτών των ηλιακών θερμοσιφώνων και των ιχθυοκαλλιεργειών. Και ποιο πρόσφατα των ΑΠΕ;

Τώρα θα μου πείτε έχουμε εκλογές και οι πολιτικοί δε έχουν χρόνο να ασχοληθούν με άλλα θέματα πλην του να τσακώνονται καθημερινά στη τιβί κυρίως για το ποιος θα εξασφαλίσει τη κουτάλα, θα γίνει πλουσιότερος και θα επιβάλλει την εξουσία του σε εμάς στους ραγιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου